Фото: ВУБ

На Високој школи за услужни бизнис у Сокоцу јуче је директор Канцеларије за борбу против дрога у Влади Републике Србије Милан Пекић одржао гостујуће предавање студентима и професорима Високе школе.

На почетку предавања присутне је поздравио професор школе Ацо Бобић и захвалио се директору Пекићу на гостовању.

Господин Пекић одржао је предавање у оквиру програма „Знањем против злоупотребе дрога“, на тему злоупотребе психоактивних сусптанци и последица које оне имају по појединца, породицу и друштво у цјелини.

Фото: ВУБ

Посебно је истакао значај едукације и превенције у овој области, као и штетност конзумирања психоактивних супстанци и последица конзумирања на све аспекте живота. Такође, директор Канцеларије је истакао на који начин и у којим установама корисници психоактивних супстанци могу потражити помоћ, као и које су то организације цивилног друштва које могу помоћи на путу рехабилитације и ресоцијализације.

Циљ посјете био је унапређење компетенција професора када је реч о штетности психоактивних супстанци.

Милан Пекић је директор Канцеларије за борбу против дрога у Влади Републике Србије. Завршио је Криминалистичку академију у Београду, смер криминологија, и Високе студије безбедности и одбране у оквиру Школе националне одбране Универзитета одбране у Београду. Већину своје каријере провео је у Министарству унутрашњих послова, обављајући послове везане за злоупотребу дрога.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име