Драги пријатељи, суграђани, познаници и читаоци,

претходних 10 дана свједочили смо језивој и бруталној кампањи дијела назови политичара са подручја наше општине, која се у многоме очитује у животима свих нас стварајући тензије и нетрпељивости.

Ми ћемо вам овим хронолошким дешавањима само предочити чињенице и ништа више од тога, а ви драги наши читаоци и суграђани сами просудите коме је све ово требало и због чега… Ко има по 4-5 функција и личних мјесечних примања са све додатним привилегијама, а ко нема ништа и једва саставља крај са крајем? Ко жели да задржи те функције и по могућности стекне још неку а ко нема те амбиције? Ко нас то лаже и обмањује, представљајући нас јавности као дивље звјери, дивљи запад, просјаке, а ко говори истину…И што је најгоре од свега, ко нас то тјера да у те лажи повјерујемо!?

И још много питања која ћемо отворити у наредном временском периоду, а која се крију од очију јавности. Као нпр. кључно питање КО ЈЕ ФАЛСИФИКОВАО ПОТПИС БОЈАНА САМАРЏИЈЕ, предсједника Ски клуба „Олимпик“ и тиме неовлаштено користио средства од цца 500.000 КМ које је Влада Републике Српске донирала за изградњу нелегалног половног Ски-лифта на Пуховцу, који ни дан данас након три године мучења није завршен. Против чије изградње наравно немамо ништа, али имамо итекао против начина на који се то ради. Може ли било ко од нас, драги суграђани, замислити да гради нешто на земљишту на коме нема никакво право нити било какву дозволу!?

Умјесто да се скупштинска већина заједно и у сарадњи са начелником општине ухвати у коштац са проблемима, даје и усваја приједлоге за добробит свих становника општине Соколац, она је из дана у дан извор и продукт додатних проблема и нестабилности, који у основи имају само један циљ – ПРЕОТЕТИ ФУНКЦИЈУ НАЧЕЛНИКА И ЗАОКРУЖИТИ ПОСЛОВНО-КРИМИНАЛНЕ КОМБИНАЦИЈЕ ЗАРАД ЛИЧНОГ БОГАТСТВА. Јуче су трпили спортисти и рекреативци, данас су то родитељи и дјеца, сутра ће бити неко трећи и тако у круг. Ми смо сви заједно пуне три године таоци једне корумпиране скупштинске већине!

Нажалост многи од вас, иако сте свједоци, ћутите о овом степену криминала и уцјена који се годинама наочиглед свих провлачи кроз нашу општину, плашећи се за сопствену егзистенцију. И разумијемо вас у потпуности, јер и ми некада затворимо очи зарад мира у кући препуштајући да то ријеше надлежне институције. Када год те институције у које и даље вјерујемо не буду радиле свој посао, НЕЋЕ НАС СПРИЈЕЧИТИ НИКО ДА ПИШЕМО О АНОМАЛИЈАМА У НАШЕМ ДРУШТВУ, ИАКО РАЗНИМ ПРИТИСЦИМА И УДАРЦИМА ИСПОД ПОЈАСА ТО ПОКУШАВАЈУ ВЕЋ ПУНЕ 4 ГОДИНЕ. Јер другу земљу и другу општину немамо.

А ви господо из јавног сектора (од спортског центра, преко вртића до општинске управе и осталих) који сте незадовољни личним примањима, пређите у приватни сектор и ту покажите своју способност својим не(радом). Нисте ни ви сви богомдани, а посла за оне који то стварно желе увијек ће се наћи. Вријеме комунизма у коме није битно шта и колико радиш је давно прошло вријеме.

Сада вас препуштамо сценарију у режији Браће по заједничким „пословним комбинацијама“, на којем би сигурно позавидио и чувени Стивен Спилберг:

УВОД

17.јануар у 19.25 часова

ОО ДЕМОС Соколац саопштава наводну тешку ситуацију у Установи за предшколско васпитање и образовање „Соколац“ наговјештавајући штрајк радника.

19.јануар у 15.33 часова

ОО ДЕМОС Соколац у име радника вртића саопштава да је радницима исплаћен један лични доходак износећи нове захтјеве и условљавајући начелника општине Соколац. У стилу класичног мафијашког рекета!

19.јануар у 17.43 часова

Отвореним писмом јавности се обраћања начелник општине Милован Бјелица, тврдећи да је најављена обустава рада још једна врста политичког притиска и да су родитељи колатерална штета нереалних политичких амбиција и апетита. Бјелица такође упознаје јавност да су радници у претходних годину дана добили 13 личних доходака, не бјежећи од тога да дуговања постоје и да већ три године скупштинској већини предлаже како да се та дуговања сведу на минимум.

ДРАМАТУРГИЈА

22.јануар у 13.22 часова

ОО ДЕМОС Соколац још једним драматичним саопштењем упознаје јавност да је штрајк у вртићу отпочео. ДЕМОС такође тврди да је над општином Соколац медијски мрак у режији начелника Бјелице, окривљујући за то ЈП „Инфо центар“ Соколац, иако је свима јасно да је садашњег директора прије 3 године именовала скупштинска већина коју чини и ОО ДЕМОС Соколац.

23.јануар у 18.31 часова

Портал „Соколац-срце Романије“ долази до података да је буџет соколачког вртића, чији је оснивач општина Соколац, у претходне двије године увећан за 62%, а број радника увећан за 10.

Графички приказ издвајања за соколачки вртић у претходне три године

24.јануар у 18.24 часова

ОО ДЕМОС Соколац наводним важним обавјештењем изјављује да је руководство ОО ове партије организовало хитан састанак са челним људима ОО СНСД Соколац и директором Шумског газдинства „Романија“ на коме је договорено да ОО ДЕМОС Соколац, ОО СНСД Соколац и ШГ„Романија“ заједничким снагама обезбиједе новчана средства (35.000 КМ) за исплату још једне мјесечне зараде запосленима у ЈУ за предшколско васпитање и образовање „Соколац“, како би радници прекинули штрајк. Уплата би, како су тада рекли, била извршена на рачун Општине Соколац, а потребно је осигурати да Општина заиста преусмјери новац на рачуне запослених у ЈУ, а не за неку ненамјенску сврху. Само тада нису написали да је то дио новчаних средстава која општина Соколац потражује од ШГ „Романија“. Лицемјерно зар не!?

25.јануар у 15.27 часова

ОО ДЕМОС Соколац новим драматичним саопштењем као из доба ратних сукоба тврди да је легално изабрани начелник Бјелица насилно приватизовао општину предлагајући да се упути на психијатријско лијечење.

РАЗРАДА

25.јануар у 17.21 часова

Портал „Соколац-срце Романије“ долази до званичних података да Шумско газдинство општини Соколац дугује износ од 245.073,02 КМ.

25.јануар у 20.22 часова

Сарајевска Слободна Босна пружа пуну подршку ОО ДЕМОС Соколац и ОО СНСД Соколац.

ЗАКЉУЧАК (МАСКА)

26.јануар у 10.35 часова

Најгора скупштинска већина у историји општине Соколац без много помпе даје Јавном-комуналном предузећу „Соколац“ сагласност за кредитно задужење од 350.000 КМ, чиме ће се како кажу рефинансирати постојеће обавезе и то за набавку возила за одвоз комуналног отпада, дио за топловодну мрежу, за отплату обавеза према добављачима тј. прије свега Шумском газдинству „Романија“, те за репрограм који предузеће има потписан са Пореском управом Републике Српске.

За наводно катастрофално стање и у овом јавном предузећу скупштинска већина поново оптужује начелника иако пуне 3 године предузећем управљају кадрови ДЕМОС-а и СНСД-а.

СВРШЕТАК

И коначно на сцену ступа први од двојице редитеља – први човјек соколачког СНСД-а, први човјек Шумског газдинства „Романија“, посланик, ловац, пчелар, добротворац, тако рећи успјешни и богомдани Страхиња Башевић.

26.јануар у 14.01 часова

ПРВИ ПУТ путем свог фејсбук профила и неколико порталоида оглашава се Страхиња Башевић, наводећи да општина Соколац новчана средства од продаје шумско-дрвних сортимената нема право користити ненамјенски, тј. за исплату плата, личних примања и сл. И то је у Закону тачно, међутим као и мноштво других законских прописа не спроводи се у 99% локалних заједница. И то Башевић одлично зна, јер ми нисмо Швајцарска а ово није земља снова иако он свој сан живи свакодневно у државним јаслама.

Елем, саопштење долази само 48 часова након што је ОО ДЕМОС Соколац издао саопштење у коме ће ШГ „Романија“ уплатити 35.000 KM за један мјесечни доходак радницима вртића. Мимо тог истог Закона на који се позивају и који изгледа за неке важи а за неке не. Јер како би Башевић другачије објаснио асфалтирање пута до породичне куће у Кусачама одакле се не експлоатише шума.

Башевић даље, без трунке стида и срама тврди да Шумско газдинство „Романија“ нема никаквог дуга према општини Соколац и да је чак 200 хиљада марака „преплатило“ општину Соколац.

26.јануар у 19.04 часова

Портал „Соколац-срце Романије“ долази до незваничних података да је Шумско газдинство „Романија“ у касним послеподневним часовима општини Соколац уплатило укупан износ дуга од 245.073,02 КМ.

26.јануар у 22.09 часова

И круна овог јако лошег филма у режији још лошијих редитеља долази синоћ у касним вечерњим сатима.

ОО ДЕМОС Соколац саопштава да је Шумско газдинство „Романија“ уплатило такозвани „дуг“ општини Соколац, тврдећи да то није био дуг већ ко зна шта. Али дуг је дуг и мора се платити. И то само у главама лоших редитеља.

За КРАЈ сапунице „Волимо те домовино Босно и Херцеговино“ редитеље поздрављамо са пјесмом „Све је лаж, само пуста лаж“ њиховог омиљеног Дина Мерлина. Љубав ипак на крају побјеђује!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име