Соколaчка сапуница „Волимо те домовино Босно и Херцеговино“ у режији челних људи ОО СНСД и ОО ДЕМОС настављена је и данас, новим лажима и манипулацијама првог човјека соколачког СНСД-а, првог човјека Шумског газдинатва „Романија“, посланика, ловца, пчелара, добротворца, тако рећи успјешног и богомданог Страхиње Башевића.

Детаљним праћењем филма на којем би позавидио и чувени Стивен Спилберг, довољно је само упоредити двије контрадикторне изјаве соколачког двојца, тако рећи браће али не по крвном сродству већ браће по заједничким „пословним комбинацијама“. И то двије изјаве само у претходних 48 часова.

Најприје је ОО ДЕМОС Соколац, 24.јануара издао бомбастично саопштење за јавност чији уводни дио преносимо:

„Поштовани суграђани, обавјештавамо вас да је руководство ОО ДЕМОС Соколац, у настојању да се разријеши кризна ситуацију у „ЈУ за предшколско васпитање и образовање Соколац“, организовало хитан састанак са челним људима ОО СНСД Соколац и директором Шумског газдинства „Романија“ на коме је договорено да ОО ДЕМОС Соколац, ОО СНСД Соколац и ШГ„Романија“ заједничким снагама обезбиједе новчана средства за исплату још једне мјесечне зараде запосленима у „ЈУ за предшколско васпитање и образовање Соколац“, како би радници прекинули штрајк. Да појаснимо, приједлог је да ШГ„Романија“ уплати суму од око 35.000 конвертибиних марака, колико је потребно за плате намјењене запосленима у вртићу (ЈУ запошљава 31 радника, 1 особа је дала отказ). Уплата би била извршена на рачун Општине Соколац, а потребно је осигурати да Општина заиста преусмјери новац на рачуне запослених у ЈУ, а не за неку ненамјенску сврху.“ – дио је саопштења ОО ДЕМОС Соколац.

Данас, само 48 часова након овог саопштења путем свог фејсбук профила и неколико порталоида огласио се на далеко већ чувени и успјешни Страхиња Башевић, наводећи да општина Соколац нема право средства користити ненамјенски, тј. за исплату плата, личних примања итд. Што је и тачно. Дио саопштења г-дина Башевића такође преносимо:

„Штавише, ми смо за 200 хиљада марака „преплатили“ општину Соколац, што се јасно види и из акта који прилажемо уз ово саопштење, баш као што се види да начелник Бјелица средства може користити искључиво намјенски, а не за исплате плата, накнада, личних примања, административних трошкова. Зато Сокочани који своје плате добијају из општинског буџета треба да знају да за стање у којем их нема или мјесецима касне одговорност не сноси ШГ „Романија“, већ искључиво и само општина Соколац и начелник Милован Бјелица“ – рече успјешни Башевић, прикачи Рјешење Министарства и остаде на ногама.

Господину Башевићу, за почетак Вас молимо да још једном усагласите са својим братом по заједничким „пословним комбинацијама“ да ли уплаћујете 35.000 КМ за плате радницима вртића или не? И да ли је то у складу са Законом или не? Па тек онда изађете у јавност и кажете шта заправо желите. Овакве контрадиткорне изјаве људима већ тјерају сузе на очи, а Спилберга у касним седамдесетим у гроб.

Стање дуга ШГ „Романија“ Соколац према Општини Соколац на дан 26.01.2024.године

п.с. До краја вечери очекујемо да Ваше саопштење пренесу и пријатељи из „Слободне Босне“ који вас тако здушно подржавају. Примјетили смо и да вам на широко лупају лајкове Босанци. Волимо те домовино Босно и Херцеговино! Питамо се шта ће Вам рећи Предсједник Републике 😂😂😂

Срдачно Ваша, омиљена редакција портала „Соколац-сре Романије“

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име