Изградња брзе саобраћајнице од Бијељине до Сокоца све је извјеснија. Кинеска компанија Шандонг заинтересована је за изградњу. Вриједност инвестиције је 3 милијарде КМ.

У току је припрема техничке документације, потврђено је за АТВ из министарства саобраћаја и веза Српске.

– Кинеска компанија је доставила Извјештај о пројекту брзе саобраћајнице Бијељина – Зворник – Милићи – Хан Пијесак – Соколац, који је сачињен на основу теренских истраживања и садржи опис трасе, преглед проблема на које се наишло и препоруке за даље активности – навели су из Министарства.

Дионица дужине 160 километара биће од користи свима. Кинеска компанија Шандонг понудила се да уради идејни пројекат и да га донира Аутопутевима и у току су преговори, кажу у овом предузећу.

– Да у наредном периоду дођемо до израде идејног рјешења како би се стекли услови и да даље идемо у израду пројектно-техничке документације како би могли да дефинишемо трасу, урадимо план парцелације, ако буде потребно прогласимо општи интерес и све оно што је неопходно како бисмо ушли у рјешавање имовинско правних односа и сам завршетак израде пројекта да би могли доћи у фазу грађење – каже в.д. директора Аутопутеви Српске Недељко Ћорић.

Када је ријеч о Семберији, ради се и на изградњи дионице ауто-пута. Први слој и подслој насипа на цијелој траси од 20 километара је урађен.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име