Српски кошаркашки тренер Дејан Милојевић преминуо је у 47. години од посљедица инфаркта, који је имао протекле ноћи.

Милојевић је преминуо у САД, гдје је био један од тренера у НБА лигашу Голден стејт Вориорсима. Ноћас је преживио срчани удар, одмах је превезен у локалну клинику, гдје је и преминуо вечерас.

Кошаркашку каријеру Дејан Милојевић започео је у КК Беовук из Београда код тренера Мише Лакића. Док је играо за јуниоре Беовука, постигао је на једној утакмици 131 поен, што је и дан данас рекорд.

Године 1998. је прешао у ФМП Железник код Небојше Човића. Послије двије одигране сезоне у ФМП, одлази у Будућност у којој је показао своје кошаркашке способности и за четири године проведене у клубу освојио је у сезони 2000/01 дуплу круну и прошао у 16 најбољих екипа у Евролиги.

Године 2004. потписао је за Партизан и постао најбољи играч НЛБ лиге и неколико пута најкориснији играч кола у Евролиги. Са Партизаном је освојио двије титуле првака Србије и Црне Горе. Изабран је за најбољег играча Јадранске лиге и за најбољег играча СЦГ у сезони 2003/04.

Из Партизана одлази у Памесу где проводи двије сезоне, али са нешто мањим успјехом. Сезону 2008/09. је био члан турског Галатасараја. Године 2009. вратио се у Партизан да заврши каријеру али је, због проблема са коленом, одлучио да завршио каријеру.

У октобру 2012, након одласка дотадашњег тренера Владе Вукоичића у Црвену звезду, Дејан Милојевић постао је први тренер Мега Визуре. Био је члан стручног штаба селектора Србије Игора Кокошкова, а онда је и самостално водио Будућност.

Дејан Милојевић био је члан младе репрезентације испод 22 године са којом је освојио злато. Са сениорском репрезентацијом СР Југославије, освојио је златну медаљу на Европском првенству 2001. у Турској. Играо је такође и на ЕП 2005. у Србији и Црној Гори.

Сви детаљи око комеморације и сахране ће бити накнадно објављени.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име