У Бањој Луци је јуче потписан уговор о додјели концесије компанији ЕнерСтејт за изградњу соларне електране 100 МW у Сокоцу. Вриједност инвестиције је око 100 милиона еура.

Уговор су у име Владе Републике Српске потписали ресорни министар Петар Ђокић, а у име инвеститора, компаније Енер Стате Рајко Зубан.

Према ријечима начелника општине Соколац Милована Бјелице ово је један од најважнијих дана за нови привредни замах Сокоца и читаве регије.

– Соларна електрана представља темељ на коме ћемо градити зелену привреду и развој наше општине и читаве Романије. Од компаније која је препознала наш Соколац као мјесто које има потенцијал очекујемо да настави улагање. Да и друге компаније из конзорција као и пословни партнери овог холдинга у Сокоцу изграде своје погоне и представништва. Соколац ради на успостављању слободне пословне зоне и тиме иде у сусрет инвестицијама које ће се развити из овог успјешног пројекта, истакао је начелник Бјелица.

Соколац поред тога што ће имати користи од концесије од око 800 хиљада КМ и нових радних мјеста, очекује и друштвено одговорно пословање те помоћ и сарадњу на реализацији важних пројеката за општину.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име