Припадник Оружаних снага БиХ Слободан Рудовић са Сокоца ослобођен је од кривичног гоњења да је прекршио етички кодекс учешћем на прослави Дана Републике – 9. јануара прошле године, изјавио је његов адвокат Синиша Микић.

Микић је на конференцији за новинаре рекао да је трочлано Војно дисциплинско вијеће Заједничког штаба Оружаних снага БиХ донијело одлуку о обустављању поступка против подофицира за залихе Главне логистичке базе у Добоју Слободана Рудовића, који је осумњичен да је учествовао у прослави Дана Републике Српске и био учесник дефилеа у саставу ешалона руског мото клуба „Ноћни вукови“ на прослави у Источном Сарајеву.

Он је истакао да је 6. децембра прошле године објављена одлука којом је Рудовић ослобођен од одговорности и додао да још није добио писани отправак те одлуке која је објављена и на снази.

Микић је рекао да је у поступку било више дисциплинских аспеката, али да се у суштини потенцирало учествовање на обиљежавању Дана Републике Српске.

„Колико сам ја упознат, ово је јединствени поступак и ја сам у овом предмету наводио као аргументацију да се поступак у цијелој БиХ води само против овог једног водника-магационера, да покушавају тренирати дисциплину на обичним грађанима, односно запосленима у Оружаним снагама и самим тим негативно утицати на однос грађана према Оружаним снагама“, изјавио је Микић.

Он је поручио да ослобађајућа пресуда иде у прилог томе да не постоје законске препреке за обиљежавање Дана Републике Српске, као и учешће на свечаности.

Дисциплински поступак против Рудовића покренут је у фебруару прошле године.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име