Предсједник привременог органа Града Београда Александар Шапић изјавио је да ће, након завршетка изборног процеса и званичне додјеле мандата листама, позвати све одборнике на разговор како би се видјело да ли актуелна власт има већину у Скупштини Града или ће се ићи на нове изборе.

– Упутићемо позив свим одборницима, па и онима из редова Новог ДСС-а, јер не могу да вјерујем да национално оријентисани гласачи могу да прихвате да им је ближи неко ко је спреман да се одрекне дијела своје територије и прогласи свој народ геноцидним, окачи шарене заставе на Скупштину града и направи „Мајдан“ у Београду, што су биле јасне политичке тезе Србије против насиља – рекао је Шапић за ТВ Хепи.

Он је навео да ће у тим разговорима изнијети своје идеје о томе како треба да се развија Београд.

– Ако буде било међу њима оних који желе да разговарају, буду конструктивни и смире ову ситуацију ми ћемо Формирати градску власт. Уколико не добијемо 56 одборника ићи ће се на нове изборе – рекао је Шапић.

У Србији су 17. децембра одржани ванредни парламентарни и покрајински избори, као и локални избори у 65 градова и општина, међу којима и у Београду.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име