Предсједник Општине Пљевља др Дарио Вранеш рекао је да се испоставило тачним оно што су из Демократског Фронта тврдили сво вријеме.

„А то је, да тајна полиција, Лазовић и Душко Марковић стоје иза писања графита у Пљевљима. То је свим Пљевљацима одмах било јасно. Међутим, ДПС је по устаљеној пракси неуспјешно покушао да изазове међунационалне тензије. Позивам тужилаштво да реагује на нове чињенице и доказе у овом поступку и казни изгреднике“ – казао је Вранеш.

Након избора 2020. године, у Пљевљима је дошло до више инцидената мотивисаних националном и вјерском нетрпељивошћу. Три године касније открива се да иза свега стоји полицајац Петар Лазовић, који је организовао да се Пљевља исцртају крстом са четири оцила уз поруку “Селите се Турци”, како би подигли тензије у држави и завадили грађане.

Након што су помагачи Петра Лазовића у изазивању међунационалне мржње и нетрпељивости ухапшени, тражио је да се према њима благо поступа.

Демократски фронт тада је осудио исписивање увредљивих графита у Пљевљима и оптужио тајну полицију и бившег премијера Душка Марковића за координацију ових акција.

„Немамо дилему да у позадини овог догађаја стоји тајна полиција и човјек који координира свим изрежираним инцидентима – Душко Марковић. Стога, упозоравамо ДПС да престане са подстицањем мржње и распиривањем међунационалних тензија, означавајући при том себе као наводног заштитника мањина и чувара државе. Истина је да је управо ДПС, који дјелује у организованим криминалним групама, највећи противник државе и највећи противник остваривања пуних мањинских права“, саопштено је тада из Демократског фронта.

Иначе, Специјално државно тужилаштво подигло је кривичну пријаву против тројице Пљевљака – Игора Терзића (34), Немање Новаковића (31) и Данета Вранеша (24), који је у бјекству, због изазивања националне, расне и вјерске мржње, због сумње да су након избора 30. августа исписивали по Пљевљима графите са пријетећим порукама муслиманском и бошњачком становништву.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име