Фото: www.worldsmarathons.com

Минуле суботе у Сарајеву је одржана занимљива атлетска манифестација под називом „ADVENT RUN“, која је окупила близу 300 костимираних учесника из БиХ, сусједних држава, европских земаља и Америке. Све се то дешавало у прекрасно уређеном простору, може се рећи – предновогодишњем амбијенту. Ријеч је о четвртој уличној трци чији је организатор било сарајевско Удружење „Дечки у плавом“.

Учесници су трчали на стази дугој пет километара, од Вилсоног шеталишта до Долац Малте и назад.

Побједник трке у мушкој конкуренцији био је Американац Галеб Греенwицх у времену 16 минута и десет секунди. У конкуренцији дјевојака најбоља је била Алма Хрњић, која је стазу прешла у времену 18 минута и шест секунди.

На овој атлетској светковини општину Соколац представљао је ветеран Перо Мијатовић, коме је ово била десета трка у току ове године, међу коијима су биле три маратонске. Перо је стазу прешап у увремену од 27 минута и 27 секунди, освојивши 115 . мјесто у конкуренцији мушкараца. Ова му је трка, како рече, била у склопу припрема за наредну атлетску сезону. Већ 13. јануара 2024-те романијски маратонац биће учесник полумаратона који ће се одржати у Сарајеву.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име