Фото: Архив "Соколац-срце Романије"

На данашњи дан 2021. године преминуо је Милан Тупајић, један од оснивача СДС-а у Сокоцу, те један од оснивача САО Романије и Републике Српске.

Обављао је бројне функције како у свом Сокоцу гдје је био предсједник Скупштине општине Соколац од 1991. до 1997. године, тако и у институцијама Републике Српске. Мандат народног посланика бирачи су му поклањали за пет скупштинских сазива у периоду од 1996. до 2004. године. У Народној скупштини Републике Српске био је предсједник посланичког клуба СДС-а и један од првих посланика са подручја Сокоца.

Високи представник у БиХ, Педи Ешдаун га је са бројним српским кадровима смијенио 2004. године. Исте године Милан Тупајић је отишао у пензију.

Од признања и одликовања вриједи истаћи Орден Његоша првог реда, којим га је одликовао предсједник Републике Српске др Радован Караџић, Орден части са златним зрацима, којим га је одликовао предсједник Републике Српске Мирко Шаровић, Велику грамату СПЦ и Повељу општине Соколац.

Хашки трибунал га је осудио на 2 мјесеца затвора јер је одбио да се појави као свједок на суђењу против Радована Караџића.

Сахрањен је на породичном гробљу у Кнежини код Сокоца.