Председник Нове ДСС и носилац листе Нада Милош Јовановић изјаснио се против организације протеста након избора одржаних 17. децембра.

Јовановић каже да опозиција нема критичну масу на улици и да захтев за понављањем избора неће бити испуњен. Он је навео да су протести које организује листа Србија против насиља губљење времена и стихијско политичко деловање.

– Није могуће да добијемо нове изборе, ми не можемо да извучемо 100, 200 или 500 хиљада људи на улице, чини ми се да смо опет кренули стихијски и непромишљено. Опет грешимо покретањем ове непромишљене приче јер нема ни те енергије, ни критичне масе, а ни контекста – рекао је Јовановић за телевизију Н1.

Он је одбацио спекулације о изборним резутатима истичући да је разлика између СНС и другопласиране листе Србија против насиља превелика.

– Имате изборе где је СНС освојила милион и 750 хиљада, а прва опозициона листа 900.000 гласова, па све да је украдено 100.000 опет је разлика превелика. Шансе за понављање избора су никакве, изгубићемо енергију три месеца за нешто што неће успети. Ја не бих ни изашао вечерас на улицу јер је овај пут опет погрешан и контрапродуктиван, изгубићемо месеце на овој причи. Проћердали смо енергију. Не постоји критична маса за ванинституционални расплет који би у овој ситуацији био легитиман – поручује Јовановић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име