Борачка организација Републике Српске /БОРС/ саопштила је да је БиХ изгледа једина земља у свијету гдје се ограничава и кажњава слобода мишљења и говора и да федералним политичким круговима и званичницима смета све што је српско – бивши и садашњи предсједници Републике Српске, право српског народа на своје ставове, мишљење и Републику Српску.

То показује кривична пријава коју је федерални министар унутрашњих послова Рамо Исак поднио против начелника Сокоца Милована Бјелице, навели су из БОРС-а и поручили да је та организација уз републичке институције, свако изабрано лице, градоначелника и начелнике свих општина и градова у Републици Српској, па тако и Милована Бјелицу са Сокоца који је дао огроман допринос у стварању Српске.

У саопштењу БОРС-а наведено је да је Милован Бјелица, говорећи о предсједницима Републике Српске, међу којима и Радовану Караџићу, говорио о историјским чињеницама којих се српски народ и Борачка организација не стиде.

„Ако је Рамо Исак тако досљедан у борби за наводну истину, зашто Тужилаштву БиХ није пријавио, а као федерални министар полиције није санкционисао, свакодневна окупљања у Федерацији БиХ на којима се велича такозвана Армија БиХ и упућују увредљиве поруке Србима?“, упитали су из Борачке организације Републике Српске.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица је у ауторском тексту навео да је први предсједник Републике Српске Радован Караџић изабран 18. децембра 1992. године, али га је „бјелосвјетска мафија осудила и утамничила у Енглеској“.

Потом је федерални министар унутрашњих послова Рамо Исак поднио Тужилаштву БиХ кривичну пријаву против Бјелице због, како је наведено у пријави, величања ратног злочинца и сумње да је Бјелица јавно изнесеним ставовима починио кривично дјело изазивање националне, расне и вјерске мржње, раздора и нетрпељивости, које је кажњиво према одредбама Кривичног закона БиХ.

3 КОМЕНТАРА

  1. Ramo Isak je fundamentalista sa uporištem idealista mudžahedina,čista mu savest sigurno nije,zato dodvoravanjem svome narodu na ovaj zlokobni način nije dobro nizakoga,ali što je sigurno Srbi ga se neboje,on jeste zloban,ali je minjorni jazavac.

  2. Kad će Srbi jednom voditi mudru politiku koja je u interesu svih Srba u BiH?
    Kad ćemo shvatiti ds je cijeli „Zapad“ protiv Srba,ma gdje oni živjeli?
    Kad ćemo neśto naučiti iz prošlosti,bilo daleke ili bliske?
    Srbi su gubili glave,za šta?
    Da nisu vodili silne ratove,danas bi nas na Balkanu bilo možda i 50 miliona,kako kažu neki demografi.
    Eto,samo moje promišljanje.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име