Листа „Александар Вучић – Србија не сме да стане“ одржала је предизборни скуп у Прокупљу.

На скупу је говорио и Александар Вучић.

– Хвала Прокупљу, хвала Топлици на величанственом дочеку – почео је Вучић обраћање грађанима.

– Хвала што сте се увијек несебично жртвовали за отаџбину. Прије него што сам стигао у ову халу, у којој ћемо исто морати да мијењамо и свлачионице и тоалете, обишао сам здравствени центар у изградњи. Биће то најљепша болница, модернија од КЦ Ниш и КЦ Београд, и то желим да сви знате овдје у Топлици. За неколико мјесеци моћи ћете да рачунате да у здравтвеном центру лијечите ваше ближње са најмодернијом опремом. Не можемо да дозволимо да поркупље нема магнетну резонанцу – рекао је предсједник Србије.

Додао је да је погледао просјечну плату 2012. године и данас.

– Нећу да говорим да је то напредак више од 100 посто, јер то није довољно, имајући у виду да је била инфлација. Није ни близу довољно. Зато вам обећавам да ће до краја 2027. у цијелој Србији просјечна плата бити 1.400 евра, а у Топлици 10.000 евра. Обећавам нашим пензионерима да ће просјечна пентија бити 650 евра. Ви знате да када кажем да стиже 20.000 динара, знате да увијек говорим истину и да ће тако бити. Важно нам је да наставимо раст – казао је Вучић.

Подсјетио је да су му се смијали кад је доводио Југоимпорт СДПР.

– Данас ту ради 460 људи. Само ћу рећи да им повећају плате – навео је Вучић, па наставио:

– Не стигнете милион ствари да урадите, немогуће је. Али поносан сам на резултате. Оно што ми је сметало, нисмо имали доовљно слуха да чујемо неке обичне људе. Људи мисле да су избори неважна ствар. Држава је сувишне озбиљна ствар да би неодоговорни људи могли њоме да управљају. Наш посао је да водимо земљу кривудавим, тешким путем, али да никада не буде угрожена. Да сачувамо мир, али и да сачувамо нашу отаџбину – поручио је први човјек Србије.

Упитао је окупљене грађане „да ли су примјетили како се јуначе ови са лијева и са десна?“

– Зашто никада нису дали ниједној улици име јунака са Кошара, него је то чекало нас? Што им је главна ствар колико ће Срба да изруче Хашком трибунали? Како то да ја нисам никога испоручио? Зато што ми је слобода и слободарски приступ и слободно вођење политике суштина онога што радимо. То је оно што они никада неће моћи да ми одузму. Моја ријеч значи, наша ријеч значи. Увијек ћемо водити рачуна о интересима Србија, Србија је наша једина отаџбина, другу немамо. Ко су ти људи који хоће да управљају Србијом? Шта сте чули у кампањи, јесте ли чули неки план или програм? – упитао је Вучић.

Како је додао, „они су од Србина успјели да направе Француза Милоша Јовановића, а ми од Француза Србина Арноа Гујона“.

– Имате ли људи ви неку политику, знате ли шта ћете да градите, како ћете да повећате плате и пензије, знате ли нешто да кажете? Ја вам кажем, не знају ништа! Скупили они озбиљне људе – Јовановић, Обрадовић, Г17 Алексић… Питају првог око КиМ, а он каже: „Нисмо се због тога скупили, него да срушимо Вучића“. Ваљда је Александар Вучић друго име за Пећ, Косовску Митровицу… Онда питају Обрадовића, Чачанина који би под старе дане да постане Београђанин, око КиМ, а он би да „собали Александра Вучића“. Онда и Јеремић… А кад су их питали за санкције Русији, они „копи – пејст“ – да сруше Вучића“ – напоменуо је предсједник Србије.

Додао је да „недостаје доста тога да се урадиу инфраструктурном смислу, много улица и путева“.

Много смо их урадили, а много је остало да завршимо. Много је важно да доведемо великог инвеститора у Прокупље – рекао је Вучић, па наставио:

– Много неистина ћете чути до краја кампање. Пријетили су свим људима који су поџали листу, малтретирали их по цијели дан. Паметни су тако што никада успјешни нису били, једва основне и средње школе завршавали, али су ту да свима држе придике. Они су одлучили да су они елита, а за мене сте ви народе елита. Борићу се за вас док сам жив! Све можете да сломите, али слободарски дух у човјеку не можете. Размислите зашто мене толико мрзе – нагласио је Вучић.

Осврнуо се и на Сергеја Трифуновића…

– Видјели сте Сергеја Трифуновића, глумца о коме немам најбоље мишљење, али каже: ‘Наш посљедњи сусрет кад смо ишли у америчку амбасаду…’ Није важно шта су радили тамо, важно је шта им је рекао Метју Палмер, а цитирам Трифуновића: „Момци добродошли, како можемо да вам помогнемо?“ Зашто им помажу и зашто им смета Вучић. Наставићу да сметам свакоме ко би да сруши слободну и слободарску Србију – рекао је Вучић, па за крај додао:

– Хвала вам народе на оволиком повјерењу. Овдје очекујем преко 60 посто у свакој општини. Хвала дамама на великој подршци. Да их побиједимо убједљвиије него икада у јуначкој Топлици. Живјело Поркупље, живјела Топлица, живјела Србија – закључио је Александар Вучић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име