Прве бодове у сезони Друге футсал лиге Републике Српске – група Југ остварили су вечерас футсалери Гласинца на свом паркету, у Сокоцу, против екипе КМФ „Танго“ из Источног Новог Сарајева побједом, након преокрета, резултатом 8:5.

Играчи Танга боље су отворили меч 9. кола и већ у трећој минути стижу до предности, поготком Јасмина Лигате, коју су имали до девете минуте кад Радош Чолић изједначује резултат и постиже свој први, од укупно четири гола на утакмици.

До првог вођства на сусрету Гласинац долази у 15. минути преко Нинковића али позитиван резултат не успијева задржати до краја првог дијела игре. Танго се брзо враћа у егал голом Дедића, а затим преко Пурковића и Пушаре остварује два гола предности и на паузу одлази са резултатом 4:2.

Наставак серије лоших резултата био је пред Сокочанима али након кратког одмора у друго полувријеме улазе борбеније и са још већом жељом да прекину низ пораза.

У равноправној борби и са шансама на обје стране домаћи футсалери користе своје прилике. Прво је у 27. минути Шкобо ублажио предност Танга, а затим на сцену ступа горе поменути Чолић. У размаку од пет минута три пута тресе мрежу гостију и уз један гол Вишњића доноси Гласинцу потпуни преокрет (7:4) који ће, на крају, осигурати прве бодове у текућој сезони.

У листу стријелаца до краја утакмице уписали су се још Панџа код Танго, а Милинковић за Гласинац и на тај начин поставили коначан резултат 8:5.

Наредно коло Гласинац путује код екипе Калиновика док ће КМФ „Танго“ бити слободан.

ИзворСпорт ДЦ
Рођен 8. маја 1997. године у Источном Сарајеву. Основну и средњу школу завршио на Сокоцу. Дипломирао је 2020. године на Катедри за новинарство Филозофског факултета Универзитета Источно Сарајево, те стекао звање дипломираног новинара.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име