Предсједник Србије Александар Вучић говори вечерас на преизборном скупу листе „Србија не смије да стане“.

Арена је већ пуна до последњег мјеста, а десетине хиљада људи остало је испред Арене, у коју не могу да уђу јер је већ напуњена.

Вучић је обраћање почео са захвалношћу за све ове године и за ово дивно вече.

„Хвала што пружате подршку листи Србија не смије да стане“, казао је Вучић.

Предсједник Србије је казао да су сви претходни говорници већ много пута прочитали податке и успјехе које су остварили и да имају чиме да се похвале.

„Размишљајући како да почнем, кренуо сам од тога како себе и свакога од нас који смо били власт треба критиковати јер смо морали показати више бриге према онима са много мука“, казао је он.

Тврди и да морамо себе мијењати и бринути више о обичном човјеку.

„Ја сам негдје у свим проблемима о којима су говорили Милош и Тома, Косово, Европа, притисци једни па други, налазим мало оправдање нашао. Али не могу да оправдам људе који су имали више времена а живјели само за себе, своју канцеларију и општински аутомобил. Када то промијенимо, тек тада ће људи видјети да можемо урадити много више за Србију“, казао је Вучић.

Предсједник Србије се присјећа 2012. године када су се питали зашто је Тома Николић ту и казао – да је Тома увијек био ту, као што ће бити и Вучић када више не буде предсједник ни странке ни државе.

„Не заборавите да данас имамо прилику да радимо и мијењамо лице Србије захваљујући Томиславу Николићу. Тада смо кренули да мијењамо лице Србије и враћамо наду и осмјех. Данас имамо готово један број људи који се враћа у земљу него када одлазе. То никада није био случај у претходних 50 година. То су историјски помаци које сада не примјећујемо а који ће опредијелити будућност Србије“, подвукао је Вучић.

Наглашава да они не воде политику мржње.

„То није зато што немамо право на то већ зато што пристојна Србија хоће да гледа у своју будућност, у себе, загледана је у своје родитеље, дјецу и хоће да иде брзим кораком напријед а не да се враћа у прошлост сукоба, трвења, унутрашњих мржњи. У томе се разликујемо“, нагласио је Вучић.

Опозицији је поручио да им кампања изгледа као виц.

„Србија је једна од ријетких земаља која води самосталну политику. Грађани Србије доносе одлуке. Нама нико не може да забрани да направимо филм о Јасеновцу, нико не може да нам забрани да дамо име булевару – булевар јунака са Кошара. Нико не може да нам забрани да поштујемо наше јунаке, борце за Косово и Метохију, јунаке. Нико не може да нам забрани да чувамо Косово и Метохију“, подвукао је Вучић.

Не жели, тврди, ништа туђе али своје не да.

„Оно што је важно – кажу како ће Војска Србије, окружени смо НАТО-ом са свих страна. Бићемо коректни са њима, али то не значи да смо заборавили 1999. годину. Гледамо у будућност, али се поносимо својом прошлошћу. Скинућемо капу пред сваким јунаком који је положио живот на олтар отаџбине. Хоћемо да будемо војно неутрални, да сами чувамо своје небо и земљу. Војска ће нам бити све снажнија, шта год они говорили. Не зато што хоћемо некога да нападамо, већ да нас никада нико не би напао, да наша дјеца дишу ваздух слободе“, јасан је Вучић.

Предсједник Србије је јасан да хоће здраву Србију.

„Како не разумијете – брига ме за фотељу! Њима је до фотеља“, подвукао је он.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име