БЈЕЛИЦА: Соколац захвалан Влади Србије и граду Београду (ВИДЕО)

0

Општина Соколац захвална је Влади Србије, граду Београду, градоначелнику Александру Шапићу на помоћи коју је до сада имала и коју ће и даље, вјерујемо, имати, истакао је Милован Бјелица, начелник општине Соколац.

Фото: Бојан Д.Тошић

Град Београд ће са 30 милиона динара (пола милиона КМ) помоћи изградњу Градске куће у Сокоцу, а потписан је и протокол о донацији, на састанку на којем су били Александар Шапић, предсједник Републике Српске Милорад Додик и Милован Бјелица.

– Пројекат Градске куће је веома значајан када је ријеч о култури сјећања и све оно што се дешавало на нашим просторима. Соколац је малобројна општина која је платила велику цијену у протеклом рату, а то је препознао градоначелник Шапић, када је у јулу прошле године посјетио нашу општину. То је била његова прва посјета на дужности градоначелника Београда. Тада је посјетио српско војничко гробље Нови Зејтинлик, манастир Соколицу на Равној Романији као и неколико породица, чији чланови су дали животе за Републику Српску – нагласио је Бјелица.

Бјелица је поручио да су Шапић и његови сарадници доказали су и учинили Београд истинском престоницом свих Срба.

Он је подсјетио да је Соколац покренуо пројекат изградње одмаралишта Соколов град на Равној Романији.

– Општина Соколац, у знак захвалности Београду на помоћи и подршци, један плац уступиће граду Београду – истакао је Бјелица.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име