Прије само неколико дана у Црној Гори се десио правосудни земљотрес јер је први пут јавно приказано како су се „куповале пресуде“ за лажни државни удар. Показало се оно што су сви суштински знали – да под владавином ДПС-а закони нису били једнаки за све, што су потврдиле преписке са скај-апликације.

У случају Милана Кнежевића, Андрије Мандића, Михаила Чађеновића, и групе држављана Србије за пресуду која би нас осудила на деценијске робије, мафија из „кавачког клана“ је припремила огромне количине новца за поткупљивање судија. Данас када на површину испливава све оно негативно из црногорског правосуђа јасно се може видјети како је оно функционисало за време бивше власти Мила Ђукановића.

Ово, у разговору за „Новости“, истиче Андрија Мандић, председник Скупштине Црне Горе и лидер Нове српске демократије. Он је у интервјуу београдским Новостима казао да треба утврдити мрежу људи у црногорском правосуђу који су спремни да закуцају на врата судија и да их питају – колико сте ви расположени да вам ми дамо новца да ви донесете пресуду која нама политички одговара.

„Овдје подвлачимо црту, људи који су били спремни на то треба да одговарају и треба да оду на ресоцијализацију, да им буде правилно одмјерена законска казна, како би и они када изађу из затвора били много бољи људи него што су то били када су пошли у затвор.“

Мандић је јасан да се Црна Гора не може мирити са мафијом.

„Више пута сам поменуо помирење, али никада нисам рекао да Црна Гора треба да се мири са криминалцима. Треба да се мире поштени људи, а криминалци морају да одговарају. Ми смо као ДФ много пропатили и не желимо да икада из нас сијева било каква мржња, већ желимо да правда буде задовољена, јер је правда једини ослонац за будућност Црне Горе“, јасан је Мандић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име