Фото: Немања Николић / Курир

Други предизборни скуп листе „Александар Вучић – Србија не сме да стане“, одржан је данас у Пироту. На скупу је говорио и председник Србије Александар Вучић.

Александар Вучић обратио се окупљеном народу у Пироту.

– Хвала Пироћанцима и свим људима који су дошли данас. Ја ћу да говорим нешто другачије од онога о чему је говорила Ана. Ја не мислим да је наш посао, ма колико то било тешко, да говоримо о себи. Наше је да чујемо и слушамо вас, да се бавимо вашим, не својим проблемима.

– Упознао сам ту једну дивну породицу, Србина из Београда који је 30 година живео у Паризу, Павла Ковачевића, и дошли су у Крупањ да живе са своје двоје деце, Матеом и Мелином, данас су грађани Пирота и не намеравају да га напусте, напротив, хоће да ту направи свој музички студио и остаје Пироћанац и грађанин Србије и он и његова деца! – истакао је председник.

– У њему сам видео чудесну енергију, љубав према нашој земљи. Људи не знају колико је леп исток, овај део Србије. Колико нам је земља лепа и какве дивне људе има, а људи су наша највећа снага.

– Отиђите сад у Паланку да видите како школа изгледа, у Сјеници, дали смо за школу 13 милиона динара. Много тога се променило. У Бабушници видео сам да тражите спортску халу, овде су са нама велике спортске легенде, обезбедићемо спортску халу за Бабушницу. Истовремено, знам без папира да је потребна и реконструкција школе.

– Мислим да смо доста урадили. Немојте да заборавите да Ниш – Димитровград управо креће изградња пруге, која ће значити фантастичну везу и Пирота и Димитровграда, како са Софијом, наравно и са Нишом и Београдом. Молим вас само да знате колико то све кошта, а да будем сасвим фер, када смо пролазили кроз Сићевачку клисуру, сто пута обећавали сви ауто-путеве, ја мислим да 30 година није било политичара који је ушао у Пирот и рекао „биће ауто-пут“, ми смо то направили заједно. Знам шта је овде најважније наћи стратешког партнера, довести још неког инвеститора и у Белу Паланку и Димитровград и Бабушницу.

– Ставили су ми улица Српских владара, Трг Републике у Пироту, фали тобоган од 423 хиљаде евра. Мора да се измести аутобуска станица – милион евра.

– Ми немамо никога пречег и никога важнијег од наших људи и наших жена, жене су стуб Србије, оне које нам чувају децу.

– Зато нам је потребно још новца овде, да покажемо да је ово једнако Србија колико и Београд.

– Таман онилико колико су Београд и Нови сад Србија, исто толико су и Пирот и Бабушница и Бела Паланка и Ниш сви остали делови, а ми ћемо морати више да улажемо у оне градове у којима се тешко живи, а не у она у којима се лакше живи. Потребно је да покажемо да правде има и да покажемо да неки људи не заслужују да живе сиромашно и да тим људима помогнемо и обезбедимо веће плате. Ја хоћу да за 4 године просечна плата у Пироту буде већа од 1000 евра у Србији 1400 евра, да просечна пензија буде преко 600 евра у Србији 650 евра, да се смаљи та разлика – поручио је председник.

– Сви моји претходници, Ана је дама њој и приличи, сви су фини, нико неће ништа лоше да каже ни о коме другом, то и приличи листи „Србија не сме да стане“. Али, ја ћу народским речником да вам говорим, кад нема нико други, ја ћу. На овим изборима, ми се суочавамо да гласамо за оне који би донели одлуку да се придружујемо НАТО-у, да смо геноцидни народ, да бисмо увели санкције Русији. Немојте да вас подсећам на то да ти исти који себе називају Србија против насиља су својевремено молили западне представнике, не да одустану од признања Косова, него само да то изврше када се избори заврше и то све имате у белешкама које је Викиликс објавио – истакао је.

Био сам на некој телевизији јуче, прекјуче и питају ме они ово за плате да ли се шалиш или си озбиљан, али каже ја нисам за тебе да знаш. Питам га је л остаје то питање или не? Остаје. Питам га што остаје питање ако ми не верујеш, он каже ја тебе не волим али знам да кад кажеш да ће бити толика плата и пензија, биће тако. Ја му кажем само ти мене немој да волиш, ја ћу да бринем о теби и и биће плата и пензија онолико колико сам рекао.

Онда сам сазвао конференцију, позвао и оног Бјелогрлића и оног Мајића, овај што бије старије људе, удара, не престаје да бије старије људе, али су против насиља. Против ког си ти насиља? Ми нећемо да ти узвратимо, али нећемо ни да те се плашимо, ово је наша земља, нећемо да бежимо од насилника, нећемо да се склањамо од њих. Стаћемо на црту, на изборе, па ћемо да видимо ко ће више гласова да добије. А те приче како ће прогласити изборне резултате, то слушам већ 50-и пут. Ако изгубимо, ми смо господа, честитаћемо одмах. Ако победимо, можете на глави да дубите – рекао је Вучић.

– Ми морамо да водимо државу, да се бавимо озбиљним стварима. Никад нећемо да дирамо у породице, ни у шта лично, али ћемо да подсетимо да је глас за њих, за Ђиласа, глас за најгоре пљачкаше у нашој земљи, који су се обогатили на рачун грађана Србије и оставили народ у сиромаштву, 500.000 људи без хлеба, а они на рачуне скупљали стотине хиљада евра, ми смо опоравили Србију, а знамо шта они хоће, поново да пљачкају. Ми хоћемо Србију болница, школа, путева, Србију будућности, и зато она не сме да стане – нагласио је Вучић.

– Они који су говорили пре годину и нешто дана „ми нећемо ни са једнима ни са другима, ми смо чисти, нећемо ни са овима они су „анти-Срби“, а ови њих називали фашистима, сад једни с другима иду „хајмо овима да узмемо власт. Глас за било кога на овим изборима, сем са „Србија не сме да стане“, је глас за Драгана Ђиласа.

– И за крај, одох ја сад до Ниша на аеродром, па у Париз. Имам важне састанке у Паризу. Поносан сам, не само да се види колико смо изградили путева, свега, поносан сам што ми сами доносимо одлуке, што нам не доносе одлуке амбасадори по кафанама, што чувамо своју Србију, не хвалимо се тиме што испоручујемо неким трибуналима по кило и по меса, и зато вас молим да се боримо за Србију што је јаче могуће. Победићемо само ако се сви ујединимо, против свих листа које води Драган Ђилас, против свих који би да нас врате у прошлост и зато је важно да Србија победи! Да виде да Србију не могу да покоре ни да преваре, за Србију будућности! – рекао је Вучић, чије су речи пропраћене громогласним аплаузом.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име