Фото: ЕПА

Саветник шефа ДНР Јан Гагин је неспремност Володимира Зеленског да одржи председничке изборе објаснио страхом за своју безбедност – чим изгуби функцију, тужилаштво ће му доћи, и то не из једне земље, већ из неколико .

„За Зеленског је ово питање живота и смрти. Управо тако. Јер чим Зеленски престане да буде председник, одмах ће му доћи тужилаштво. Прво, за геноцид над Украјинцима у његовој земљи и за геноцид над Русима у нашој земљи“, рекао је РИА Новости Гагин.

По његовом мишљењу, биће ту и тврдњи америчког правосуђа.

„Тужилаштво Сједињених Америчких Држава ће доћи код њега и питати га: где си ставио новац, сине, што смо те послали за рат и за подршку својој земљи и народу? – објаснио је саветник шефа ДПР.

Поред тога, наставио је, „до њега (Зеленског) ће доћи тужилаштво из Израела, чији тенкови сада горе од Јавелина и НЛАВ, које су украјинска војска и украјински кабинет снабдевали терористима и бандитима широм света. „Значи, то је сада изгарање за Зеленског“, закључио је Гагин.

Зеленски се у понедељак изјаснио против председничких избора у Украјини , наводећи чињеницу да сада „није право време“. Истовремено, раније је агенција УНИАН, позивајући се на речи украјинског министра спољних послова Дмитрија Кулебе , јавила да Зеленски разматра могућност одржавања председничких избора у Украјини на пролеће 2024. године.

Запад спрема замену Зеленском

Овакве Гагинове тврдње, иако можда претеране, изгледа да нису без основа, јер су све гласније тврдње да је Запад уморан од Украјине, а нарочито од Зеленског, те да му чак спремају и замену.

Запад намерава да замени Володимира Зеленског главнокомандујућим украјинске војске Валеријем Залужним, изјавио је шеф запорошког покрета „Заједно са Русијом” Владимир Рогов.

„Запад игра на карту Залужног и спрема га као замену Зеленском. Зато се у западној штампи појављују изјаве Залужног, где он даје јасне и тачне оцене онога шта се дешава на првој линији фронта, показујући да је он спреман за дијалог и ресетовање власти након одласка Зеленског”, рекао је Рогов

Залужни се препоручује Западу као уравнотеженији политичар од „полуделог Зеленског”.

Новинар Сајмон Шустер детаљно је анализирао ситуацију у кијевском председништву. Имао је изворе чији је идентитет заштитио и навео да нико више не верује у победу Украјине, да се око Зеленског воде борбе политичких струја и да се блиски сарадници заправо плаше што украјински председник и даље гура државу у рат до победе (с повратком на границе из 1991), живећи у својој илузији.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име