Фото: Тањуг / Раде Прелић

Избори заказани за 17. децембар, на којима ће се бирати нови састав парламента, владе, власт у Београду и у десетинама општина и градова, биће другачији него досад – неизвеснији на локалу, те се у том смислу очекује најјача битка у престоници, рекао је Предраг Лацмановић из агенције „Фактор плус“.

„Мислим да ће у већим градовима бити можда нешто неизвеснија трка. У градовима и урбаним срединама грађани су склонији критици и траже више од власти. Увек траже много више, ма колико да је уређено. Тако да на једној страни власт мора да покаже, и таква ће и кампања бити, шта је уређено и шта се планира“, рекао је Лацмановић.

Додао је да је највећи акценат на Београду и београдским изборима.

„Видећемо како ће се ту снаћи једни и други. Уједињена опозиција, говорим о продемократској опозицији, пуца на Београд, односно да оствари највећи резултат у Београду. Мислим да ће тако и бити у односу на остатак Србије“, изјавио је Лацмановић.

Међутим, по његовим речима, питање је како ће се они координирати између себе и како ће ускладити своју политику, те треба имати у виду и то да је Српска напредна странка направила коалицију са Српском радикалном странком на београдским изборима што јој може донети још гласова.

Лацмановић сматра да ће предизборна кампања бити интензивна иако она у суштини траје све време, само је током лета утихнула.

„Кампања је прилично интензивна и за сваке изборе се говори како су то најпрљавији избори до сада“, указао је он, те додао да ће доминирати квалитет живота с тим што владајућа коалиција може да се хвали оствареним резултатима, пре свега оним економским, као и на изграђеној инфраструктури.

„Опозиција ће више играти на то да докаже како је власт корумпирана, указујући на многобројне афере и једноставно обећавајући исто тако бољи животни стандард за све грађане, не само за пензионере, али вероватно ће и та популација бити посебно третирана“, закључио је Лацмановић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име