Бенд Капитаклизма је нови сарајевски индустриал, састав, са повременим утицајимаДНБ, стонер, електро, па чак и пунк музичких жанрова. Ради се о искључиво ауторској групи, која је завршила комплетан музички албум под називом Вријеме отимања, са укупно десет ауторских песама и једном обрадом познате песме великог и популарног југословенског алтернативног бенда, која ће бити откривена када се пронађе адекватан издавач и у Србији. Једино што се може рећи је да се никако не ради о класичној већ, поново, креативно ауторској обради.

У међувремену, први сонг са истоименог албума, „Вријеме отимања“, доживео је своју визуализацију кроз анимирани видео спот, пре три дана објављен на Ју тјуб платформи, а чији је аутор Берин Тузлић, иначе композитор музике на албуму и бубњар у бенду. За текстове, био је задужен певач и басиста Младен Мачар (такође познат по соло-пројекту и као бивши члан бенда The Risers), а аранжмани су рађени на релацији Мачар–Тузлић.

Са непрекидним „живим“ бреакбеатом који одликује ритмичку секцију, вокалима који враћају право у деведесете, подсећајући на мрачније радове Massive Attack, и хаотичним, анимираним визуелним редом, уз „хрскаве“ гитаре, сингл наговештава креативан и еклектичан албум.

Микс, мастеринг и постпродукцију албума радио је Харис Сарачевић. Групи се убрзо прикључио још један басиста, Дамјан Вучковић, након чега бенд планира живе наступе у региону.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име