Иван Тодоров нови је амбасадор Србије у БиХ, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

Данашњим објављивањем указа предсједника Србије окончана је процедура постављања четворо нових амбасадора Србије, међу којима је и Тодоров, који је до сада био амбасадор у Мађарској.

Нови амбасадор Србије у Аустрији је бивши амбасадор Србије на Кипру Марко Благојевић, а у Саудијској Арабији некадашњи амбасадор у Египту Драган Бисенић, док је за амбасадора Србије при Унеску постављена Роксанда Нинчић, бивши шеф Мисије Србије при ЕУ и ОЕБС-у.

У саопштењу је наведено да је Тодоров бивши професионални спортиста, вишеструки првак СФРЈ и Балкана у џудоу, освајач медитеранске и европске медаље и учесник Олимпијских игара у Сеулу 1988. године. Дипломирао је на Факултету физичке културе Универзитета у Београду, а докторирао на Факултету спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу.

Тодоров је био генерални секретар и предсједник Управног одбора Спортског друштва „Црвена звезда“, а обављао је, између осталог, функције предсједника Балканске џудо федерације и потпредсједника Олимпијског комитета Србије.

Предсједник је Савјетничког борда Предсједника Европске џудо федерације и директор за развој Свјетске џудо федерације.

Радио је у Безбедносно-информативној агенцији, а од 2018. до 2023. године обављао је дужност амбасадора Србије у Мађарској.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име