На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се јутрос одвија углавном по сувим коловозима, јутарња магла мјестимично смањује видљивост у котлинама, а на дионицама у усјецима могући су одрони.

Возачима из Ауто-мото савеза Републике Српске савјетују опрезну и спорију вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

Због изградње тротоара уз магистрални пут Српске Топлице – Карановац измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због радова на дионици магистралног пута Александровац – Александровац /ауто-пут/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због радова на мосту „Богдановац“, измијењен је режим саобраћаја на ауто-путу Градишка – Бањалука.

На дионици магистралног пута Приједор – Козарац ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона, на надвожњаку на дионици магистралног пута Клашнице два – Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На дионици магистралног пута Добро Поље – Миљевина измијењен је режим у одвијању саобраћаја због радова на санацији клизишта.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на дионици магистралног пута Брод на Дрини – Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На дионици магистралног пута Хан Пијесак један – Хан Пијесак два и дионица Хан Пијесак два – Соколац у току су радови па је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију.

Због радова измијењено је одвијање саобраћаја на дионици магистралног пута Власеница – Хан Пијесак један.

На магистралном путу Сарајево – Трново, дионица Крупац – Војковићи, због деминирања терена од 9.00 до 15.00 часова повремене су получасовне обуставе саобраћаја.

На магистралном путу Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Саобраћај се данас од 7.00 до 17.00 часова због радова одвија отежено једном траком уз повремене прекиде на дионици Гредице – Брезово Поље /Брчко дистрикт/ магистралног пута Бијељина – Брчко.

На дионици регионалног пута Рача – Вршани измијењен је режим у одвијању саобраћаја ради регулисања улаза и излаза возила градилишта ангажованих на изградњи дионице ауто-пута Рача – Бијељина.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац.

Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Због деминирања терена, на регионалном путу Добој – Маглај, у мјесту Рјечица Доња, град Добој биће привремене обуставе саобраћаја од 8.00 до 16.00 часова – радови ће трајати 30 минута, након чега ће саобраћај бити пуштан 15 минута, до 17. октобра.

Због бушења и минирања на каменолому „Грапска-Костајница“ у мјесту Костајница, град Добој, биће привремена обустава саобраћаја на дионици регионалног пута Добој – Модрича, у мјесту Костајница до 20. децембра.

Због клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина – Горња Вијака.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље – Подновље, због оштећења коловоза.

Због оштећења моста у Мачковцу, забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила на регионалном путу Мачковац – Пипери.

На подручју ФБиХ на магистралном путу Семизовац – Олово – Кладањ на неколико локација у току су радови, па се на тим локацијама саобраћа успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због саобраћајне незгоде која се догодила током ноћи и даље је обустављен саобраћај на магистралном путу Жепче – Маглај у мјесту Комшићи.

Док траје полицијски увиђај возила се преусмјеравају на путне правце Жепче – Завидовићи – Маглај.

Због одржавања вашара у Пурачићу на путу Лукавац – Грачаница наредна два дана очекују се колоне возила кроз ово мјесто.

Данас од 11.00 до 14.00 часова због радова успорено, једном траком, саобраћаће се на регионалном путу Нови Шехер – Тешањ – Јелах, на локацији код бензинске пумпе ИНА Тешањ.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих чекања на прелазак границе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име