У току интензивно уређење пословног круга Дома здравља „Др Љубомир Ћеранић“ (ВИДЕО)

УРЕЂЕЊЕ КРУГА ДОМА ЗДРАВЉА И ХИТНЕ ПОМОЋИ УЗ ПОМОЋ ОО ДЕМОС-а

0

У оквиру локалног Дома здравља „Др Љубомир Ћеранић“ на Сокоцу у току је интензивно уређење пословног круга ове установе и спољашња и унутрашња санација објекта Службе хитне помоћи, уз помоћ Општинског одбора /ОО/ ДЕМОС-а.

Директор соколачког Дома здравља Адријана Станар рекла је Срни да је већ дуже Управа на више адреса кандидовала овај пројекат и да су ових дана прихватили идеју ОО ДЕМОС-а Соколац да буде реализована једна од већих инвестиција у овој установи.

Она је истакла да су се, осим активиста ОО ДЕМОС-а, у акцију укључили и радници Дома здравља који данима заједно раде са активистима ове партије, у складу са могућностима.

Станарева је изразила захвалност ОО ДЕМОС-а што је приоритет дао рјешавању овог проблема јер ће од тога највише користи имати грађани, али и запослени, с обзиром на то да је објекат Хитне био запуштен, као и круг ове установе, који је посљедњи пут асфалтиран 1971. године.

Предсједник ОО ДЕМОС-а Соколац Вељко Боровина рекао је Срни да је ОО средства за ове санационе радове обезбиједио од чланарина и помоћи привредника који су чланови и симпатизери ове партије.

Он је нагласио да локални политичари треба више да се баве рјешавањем локалних проблема у заједници како би били створени бољи услови за рад јавних служби и за живот грађана.

Боровина је рекао да ће уређење објекта Хитне помоћи бити завршено у наредна три дана, те да ће уз помоћ донатора асфалтирање прилазних путева и паркинга бити готово до краја септембра.

Он је навео да се овог викенда ради на поправци и фарбању ограде, те да ће након тога бити поправљени и стављени у функцију противпожарни пут и капија.

„Након што завршимо планиране послове, кречења, вањског и унутрашњег уређење објекта Хитне помоћи, израдимо ивичњаке, асфалтирамо прилазе и паркинг, уредимо зелене површине и ограду, те уклонимо остатке срушене гараже, запослени ће имати пуно боље услове за пружање здравствених услуга“, истакао је Боровина.

Он је додао да су у овој младој политичкој партији, која је незаобилазан фактор у политичком и друштвеном животу локалне заједнице, одлучили да дају допринос у рјешавању једног од битних питања за грађане.

Љекар Наташа Ђурковић Достић у соколачком Дому здравља рекла је да је санација објекта Хитне помоћи веома значајна и за љекаре и за пацијенте и додала да је добро што је то препознао Општински одбор ДЕМОС-а.

Она је нагласила да су потребни веома добри услови за рад да би се пружила комплетна медицинска помоћ за пацијента кога са Сокоца треба транспортовати 45 минута до прве болнице у Фочи или Касиндолу да би му спасили живот.

Она је напоменула да се на овом подручју, посебно у љетним мјесецима, због велике фреквенције саобраћаја често дешавају саобраћајне незгоде, али и повреде изазване временским неприликама, тако да ова служба треба да има веома добре услове за рад.

Достићева је додала да у соколачком Дому здравља ради три године, те да, осим што је љекар у породичном тиму, често има и двадесетчетворочасовна дежурства у Служби хитне помоћи гдје долази велики број пацијената с обзиром на то да се Соколац налази између двије/три регије.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име