Влада Србије дозначиће 2 750 000 евра за изградњу Градске куће и реконтрукцију Културног центра “Србија”.

За Градску кућу са свим садражајима, тргом и спомен обиљежјем Србија ће Сокоцу донирати 2 милиона евра.

Идејно рјешење предвиђа објекат Градске куће,и трг гдје ће доминирати споменик патријарха Павла, висине осам метара. У Градској кући би била премјештена спомен-соба у којој се чувају успомене на пале борце у одбрамбено-отаџбинском рату и представљало би повезницу са Војничким гробљем “Нови зејтинлик”. У пројектној документацији, наводи се да изградња Градске куће износи 4 милиона евра.

Будући изглед спомен-собе

Начелник општине Соколац Милован Цицко Бјеица за 369портал каже да је захвалан предсједнику Србије Александру Вучићи, као и Влади Србије на великом патриотизму и разумјевању.Вјерује да ће пројекти бити завршени уз помоћ Србије и Републике Српске.

”Захвалан сам предсједнику и Влади Србије што финансирају пројекте општине Соколац у вриједности од 5, 5 милиона КМ. Вјерујем да ћемо уз помоћ Србије, али и Републике Српске завршити наше пројекте који ће служити на понос свих нас. Имам чврсто обећање и од предсједника Српске господина Милорада Додика, са којим сам био јуче, да ће и институције Српске подржати завршетак наших пројеката, али и помоћи завршетак сале и стабилизовати општински буџет. Оно на чему сада радимо јесте усаглашавање датума за полагање камена темељца за изградњу Градске куће којој ће присуствовати, у Сокоцу, два предсједника Александар Вучић и Милорад Додик” – изјавио је за 369портал Милован Цицко Бјелица, начелник општине Соколац.

За реконструкцију Културног центра “Србија” Влада Србије дозначиће 750 000 евра.

Општина је још раније урадила пројектну документацију за Културни центар “Србија” која би требала да буде реализована на локацији старог објекта који је тренутно девастиран, а садржао би позоришну и биоскопску дворану, као и објекте за институције и културна општинска удружења.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име