Србија и Српска крећу у реализацију највећег инфраструктурног пројекта у историја Сокоца (ВИДЕО)

СОКОЛАЦ ЈЕ ОВО ЗАСЛУЖИО!

0

Република Србија наставља да помаже локалне заједнице у Српској, а овај пут, међу првима на листи, нашао се и Соколац гдје је већ спреман пројекат изградње Градске куће, трга и спомен обиљежја Патријарху Павлу.

Зелено свјетло за реализацију највећег инфраструктурног пројекта у историја Сокоца дали су јуче у Бањој Луци предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједник Републике Србије Александар Вучић.

Поред Сокоца на списку се налазе и Рудо, Невесиње, Билећа, Вишеград те Приједор и Дервента.

Начелник Сокоца Милован Бјелица за портал “Соколац-срце Романије” је потврдио да ће се ускоро почети са изградњом својеврсне градске куће у тој локалној заједницу, а у којој ће бити смјештени спомен-соба, музеј, библиотека, сала за позоришне представе и кино пројекције, као и туристичка организација те дио локалне управе.

– Предали смо неколико пројеката, међу којима је и овај. Желимо да имамо мултифункционалан пројекат градске куће јер немамо, на примјер, дом за културу. Обезбиједили смо локацију на 6.500 квадрата у центру, а урађена је комплетна пројектно-техничка документација. Иако смо у веома тешкој финансијској ситуацији, обезбиједили смо око 700.000 КМ за то, да бисмо могли и конкурисати – навео је Бјелица и додао да ће и сам предсједник Вучић ускоро посјетити Соколац.

Званични Београд је, наиме, до сада дозначио више од 160 милиона марака, а у готово свим општинама и градовима, од Требиња до Новог Града, у дјело је спроведено око 130 пројеката.