Србија не окреће леђа свом народу са сруге стране Дрине. Србија стоји и стајаће увијек уз Републику Српску – рекао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије Никола Селаковић.

– Срби и са ове и оне стране Дрине су једна крв, једна вјера, једно поријекло, једна садашњост и сасвим сам сигуран и једна будућност – рекао је Селаковић у програму РТРС-а.

Он је навео да је изузетно добра сарадња са свим ресорним министарствима влада Српске и Србије, а нарочито је истакао сарадњу његовог министарства са Министарством здравља и социјалне заштите, као и Министарством за рад и борачка питања Републике Српске.

– Ја сам у сталној комуникацији са министрима Аленом Шеранићем и Данијелом Егићем. И овог пута смо разговарали о конкретним могућностима за развијање наше сарадње не само кроз размјену искустава, већ и о конкретној помоћи у неким областима. Србија је понудила помоћ и у дигитализацији рада и једног и другог министарства – навео је министар.

Селаковић је нагласио да ће посјетити и друге градове у Републици Српској како би се сагледале могућности за донирање веома скупих и софистицираних софтверских система који би олакшали рад надлежним службама центара за социјални рад, центрима за запошљавање, инспекторатима у која су у Србији већ уложена огромна средства.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име