Фото: СРНА

Сокочанка Сара Лучић скоком увис од 179 центиметара и најбољим овогодишњим резултатом постала је и званично шампион БиХ за сениоре, речено је Срни у соколачком Атлетском клубу „Гласинац“.

Лучићева је навела да је у протеклих седам дана освојила три медаље, златну на Појединачном сениорском првенству БиХ у Зеници и двије сребрне на Међуопштинским омладинским спортским играма у Колашину.

„Задовољна сам резултатима на протекла два такмичења, тренирам и припремам се за `Балканијаду` /Првенство Балкана у атлетици/ и покушаћу да скочим свој лични рекорд од 183 центиметра“, изјавила је Лучићева.

Она је подсјетила да је до сада учествовала девет пута на „Балканијади“, гдје је освајала прво мјесто.

Тренер Неђо Ђуровић истакао је да је Сара са Првенства у Зеници јуче донијела златну медаљу и остварила право да наступи за репрезентацију БиХ на „Балканијади“, која ће бити одржана 23. јула у Краљеву.

У суботу, 8. јула, члан Атлетског клуба „Гласинац“ Александар Лучић, који је и Сарин брат, освојио је сребрну медаљу у бацању копља на Првенству у Зеници и стекао право за одлазак на „Балканијаду“.

Ђуровић је изразио задовољство резултатима које су постигли Сара и Александар Лучић, чиме су, по ко зна који пут, потврдили да су у самом врху атлетике у региону.

Појединачно сениорско првенство БиХ одржано је током викенда у Зеници, у организацији Атлетског савеза БиХ и техничкој организацији Атлетског клуба „Зеница“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име