Саобраћај је овог јутра слабијег интензитета у Републици Српској и ФБиХ, а у западним и централним крајевима, романијској регији, Доњем Подрињу и источној Херцеговини коловози су због кише која је падала мокри и клизави.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске скрећу пажњу на учестале одроне и возачима савјетују максимално опрезну и спорију вожњу.

На дионици магистралног пута Приједор – Оштра Лука, од улице Краља Петра Првог Ослободиоца до мјеста Ништавци – манастир Клисина, укупне дужине до 16 километара, данас ће од 9.00 до 11.30 часова повремено бити обустављан саобраћај ради одржавања спортско-хуманитарног догађаја „Трка из блока“.

Због радова на реконструкцији надвожњака жељезничке пруге, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Ламовита – Ивањска.

На магистралном путу Бијељина – Шепак у мјесту Пилица, због радова, саобраћај се одвија наизмјенично једном траком, уз могуће повремене краткотрајне застоје.

На магистралном путу Власеница – Соколац у Хан Пијеску у току су радови па је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију.

Измијењен је режим саобраћаја и на дионици магистралног пута Добро Поље – Миљевина, због санације клизишта.

Због санације клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча – Горажде у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења, одвија отежано, једном саобраћајном траком, уз постављену саобраћајну сигнализацију.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка – Нова Топола – Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један – Нова Топола измијењен је режим саобраћаја. Због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња – Градишка, такође је измијењен режим саобраћаја.

На дијелу магистралног пута Жегуља – Љубиње, дионица Подврсник – Љубиње, у току је реконструкција пута, те се саобраћај одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

Измијењен је режим саобраћаја и на дионици магистралног пута Брод на Дрини два -В рба у тунелу Чемерно због радова.

На магистралном путу Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћа се успорено.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини – гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због клизишта, на регионалном путу Превија – Заблеће, општина Рибник, саобраћај је потпуно обустављен за све категорије возила.

На дионици регионалног пута Разбој – Руданка, на локацији превој Љескове воде, због санације клизишта саобраћај је потпуно обустављен.

Теретна возила се преусмјеравају на Јелах, а путничка возила алтернативним правцима Разбој – Горња Вијака – Дервента – Добој и Разбој – Тедин Хан – Добој.

Због оштећења моста у Мачковцу, забрањено је одвијање саобраћаја за теретна моторна возила на регионалном путу Мачковац – Пипери.

Због радова, саобраћај се на регионалном путу Стари Угљевик – Главичице одвија наизмјенично једном саобраћајном траком, уз повремене прекиде.

У ФБиХ је због радова на мосту Горица, за саобраћај затворена лијева цијев тунела 1. март на дионици аутопута Зеница – Сарајево, а возила саобраћају двосмјерно кроз десну тунелску цијев.

Због слијегања пута на улазу у Винац из смјера Доњег Вакуфа, у функцији је само једна трака, а брзина је ограничена на 20 километара на час.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње – Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Спорије, због радова, саобраћа се на магистралним путевима Србљани – Босанска Крупа, Лашва – Каоник, Шићки Брод – Лукавац, Читлук – Љубушки, Бихаћ – Каменица и Рипач – Дубовско, Ливно – Шуица, као и на улазу у Бугојно из смјера Ростова.

Због одржавања вјерских манифестација „Дани Ајватовице“ и „Свети Иво“ још данас је забрањен превоз експлозивних материја на подручју Средњобосанског кантона.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Гранични прелаз Крстац, на путу Гацко – Никшић отворен је за међународни саобраћај.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име