Фото: Бојан Д.Тошић © Соколац-срце Романије

На Соколац је допутовало 46 српске дјеце из Пасјана и Партеша на Косову и Метохији у оквиру пројекта „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“.

Дјецу су дочекали начелник општине Соколац Милован Бјелица и породице-домаћини код којих ће дјеца боравити до 2. јула.

Бјелица је рекао да су се многе породице одазвале на позив да приме дјецу са Косова и Метохије знајући да она живе у мјестима гдје им је ограничена слобода кретања и угрожена безбједност.

„Веома је битно да су дјеца са Косова и Метохије дошла у безбједну Републику Српску и на подручје Романије и да ове дане проведу изван Косова и Метохије, гдје је политичка и безбједносна ситуација веома тешка“, рекао је Бјелица новинарима.

Он је захвалио бањалучком Одбору за помоћ Србима са Косова и Метохије и његовом предсједнику Милораду Арлову, који улаже велики труд да се ове акције спроводе на најбољи начин.

Фото: Бојан Д.Тошић © Соколац-срце Романије

Бјелица је рекао да је за госте са Космета планирано низ активности на Сокоцу.

Секретар Основне школе из Партеша у околина Гњилана Иван Стевић рекао да су из ове школе на Соколац дошла 23 ученика узраста од 10 до 15 годна и исто толико из Основне школе из Пасјана.

Он је истакао да су дјеца имала свечан пријем и у Вишеграду и да су на Сокоцу наишли на гостопримство представника општине и породица код којих ће основци боравити.

Легендарна српска атлетичарка и житељка Сокоца Снежана Јоловић ће, како каже, у наредних осам дана у својој кући настојати да уљепша дане петорици дјечака, својој двојици деветогодишњих близанаца Андреју и Матеју и тројици са Косова и Метохије – Урошу, Филипу и Новаку, који ће бити њихови гости.

„Пружићемо им оно чиме сви располажемо, пажњу, мир и пријатан дан у игри и дружењу“, рекла је Јоловићева.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име