Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је, поводом дешавања на Косову и Метохији, да се налазе на раскрсници – да ли ће и даље имати мир или не.

– Цијела криза почиње онога тренутка када неко доноси одлуку да иде на нелигитимне изборе – додаје Вучић.

Додаје, да је намјера Приштине да протјера српско становништво са сјевера КиМ.

-Постоји један човјек на Балкану који хоће да изазове рат по сваку цијену. Увијек сам се трудио да тражим код нас могућност за компромисе. Прешли смо Рубикон. Плашим се да ће бити веома тежак повратак у нормалу – рекао је Вучић за РТС, коментаришући данашње догађаје у вези са Косовом и Метохијом.

Вучић је нагласио да је данас представницима Квинте показао документе да је добио гарантије НАТО-а да људи на КиМ неће бити хапшени.

– У међународној заједници и Кејфору знају да ухапшени немају шта да траже на подручју Тресава- Батњик, посебно са дугим цијевима, имамо доказе да Кејфор није био обавјештен о овоме. Нико није пришао ни милиметар административној линији, припадници косовске полиције ухапшени су на 1,8 километара у нашој територији, спремни смо да пружимо све доказе, ми смо озбиљна држава – коментарисао је Вучић хапшење косовских припадника полиције.

Вучић ј коментарисао и једнострану одлуку Приштине о враћању шлепера са српском робом са Јариња.

– Нећемо дозволити да људи на сјеверу Косова буду гладни. Борићемо се на сваки могући начин, али доведени смо у ситуацију да чекају Србију да направи грешку да би увели санкције објема странама, а ми ништа нисмо криви – додао је Вучић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име