Фото: Бојана Арбиња

Начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац изјавио је да полиција предузима све неопходне мјере да би се поправила безбједносна ситуација и осјећај личне сигурности грађана на подручју Сокоца да не би долазило до трагичних посљедица.

Шеховац је рекао да су људски капацитети, материјално-техничка средства и опрема у потпуности задовољавају потребе Полицијске управе Источно Сарајево и Полицијске станице Соколац и да су спремни да одговоре свим повјереним задацима.

Он је позвао грађане да, уколико имају одређене нетрпељивости и сукобе, њих рјешавају путем надлежних институција како не би долазило до посљедица.

Шеховац је истакао да је анализирано стање безбједности на подручју општине Соколац у посљедњих пет година, када је извршено укупно 529 кривичних дјела и да је коефицијент расвијетљености 95 одсто, што је показатељ доброг рада и резултата полиције.

Према његовим ријечима, анализом је утврђено да су на Сокоцу у посљедњих пет година извршена три тешка убиства, на подручју Равне Романије, у једној аутомеханичаркој радњи на Сокоцу и посљедње које се догодило 7. јуна.

„Сва кривична дјела су расвијетљена. Против извршилаца су достављени извјештаји Окружном јавном тужилаштву Источно Сарајево. Неки поступци су завршени, а неки у току. За кривично дјело које је извршено 7. јуна против извршиоца одређен је притвор“, рекао је Шеховац на конференцији за новинаре на Палама.

Он је рекао да су на подручју општине Соколац у последњих пет година имали и два покушаја убиства, која су расвијетљена, два кривична дјела изазивање опште опасности, једну паљевину аутомобила, што је расвијетљено, те да нису имали кривичних дјела разбојништава са посљедицама по лицима, нити отуђених возила.

Шеховац је напоменуо да Полицијска управа Источно Сарајево наставља да спроводи планске, превентивне и репресивне активности у свим сегментима рада како би подигли безбједносну ситуацију подигли на виши ниво.

Једно лице убијено је у пуцњави на Сокоцу, а једно је рањено 7. јуна у послијеподневним часовима у Улици цара Лазара.

Окружни суд у Источном Сарајеву одредио је једномјесечни притвор мушкарцу чији су иницијали Д.С. који је осумњичен за убиство на Сокоцу.

Припадници МУП-а су у суботу, 10. јуна, привели 27 лица са подручја Сокоца у оквиру рада на предмету тешког убиства, те претресли куће, станове, помоћне и остале објекте на више локација у овој општини. Ова лица су након криминалистичке обраде пуштена на слободу.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име