На брдској бициклистичкој вожњи „Романија зове“ која је данас одржана на Сокоцу наступило је око 120 учесника из Србије и БиХ, рекао је Срни један од организатора Бане Биљић.

Биљић је навео да је са старта на кратку стазу, која се завршавала у главној улици, кренуло и стотињак дјечака и дјевојчица на бициклима и тротинетима, што је обиљежило почетак овог спортског сусрета.

На стази дугој 40 километара, бициклисти су возили шумским путевима, макадамом и асфалтом од Сокоца према Кошутици, преко брда Копито ка Соколовићима, а потом кроз село Сијерци до Ћаварина, одакле су се вратили на Соколац.

„Трећа бициклистичка манифестација са највећим бројем учесника показала је да има доста људи из Србије и свих крајева БиХ, који воле доћи на Романију и провести пријатан дан возећи се шумовитим предјелима и планинским ливдама које су и најљепше у ово доба године“, навео је Биљић.

Горан Ракочевић /60/, који је стигао из Београда са супругом и први пут учествују на брдској вожњи на Романији, иако вози бицикл тридесетак година по цијелој Србији и региону, препоручио је младима да се опредијеле за овај адреналински спорт.

Горанова супруга Емира Миличевић истакла је да је одушевљена подручјем које је данас прошла бициклом.

„Ми смо много тога прошли, видјели, искусили и доживели током година бавећи се планинским бициклизом, али ово је заиста предивно. Уживали смо у друштву, природи и времену у коме се нисмо плашили кише, јер уживамо када су изазови посебни“, додала је Миличевићева.

Зоран Павић из Љубовије учестовао је са групом пријатеља из клуба „Торничка Бобија“ први пут на бициклистичкој манифестацији на Сокоцу, иако њихов клуб постоји 17 година.

Он је истакао да ће понијети дивне утиске са Романије.

Никола Кнежевић из Београда на брдским стазама рекреативно је пет година и препоручује младима да се придруже овом спорту у коме се, према његовим ријечима, много више види и осјети, возећи бицикл различитим крајолицима.

Са Пала је на Соколац први пут дошло седам бициклиста рекреативаца, који већ годинама учестују на сличним скуповима.

На брдској бициклистичкој вожњи „Романија зове-три“, одржаној захваљујући спонзорима и општини Соколац, није било посебних награда јер нема такмичарски карактер, али су сви учесници након заједничког ручка добили дипломе.

Организатор ове манифестације је Друштво љубитеља бициклизма „Романија сајклинг“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име