Одборници Скупштине града Источно Сарајево разматраће у четвртак, 11. маја, информације о стању секундарне и терцијарне здравствене заштите, те о стању борачко-инвалидске заштите на подручју града.

Kада је ријеч о здравству, у информацији Болнице „Србија“ је наведено да би се пословање у 2022. години могло окарактерисати као једно од најбољих у односу на претходне године.

Регистровано је повећање прихода од 11 одсто у односу на 2021. годину, те се наводи да је у 2022. години добит износила 690.506 KМ, а у 2021. години 628.828 KМ.

Забиљежен је и највећи број лежећих пацијената у болници, њих 12.853.

У информацији о стању борачко-инвалидске заштите наведено је да је град буџетом за ову годину планирао 170.000 KМ за помоћ борачким категоријама.

Град је, како се наводи, планирао средства у виду учешћа у финансијској помоћи код обиљежавања значајнијих датума из новије историје на нивоу општинских борачких организација, регије и шире.

На име чувања и одржавања Српског војничког спомен-гробља „Нови Зејтинлик“ у општини Соколац у овој години Град ће издвојити 60.000 KМ.

На дневном реду скупштинског засједања наћи ће се и информација о раду Пореске управе – Подручни центар Источно Сарајево, те извјештаји о утрошку финансијских средстава датих средњим школама на подручју града у прошлој, као и план утрошка средстава за ову годину.

Почетак сједнице је у најављен за четвртак у 10.00 часова.