У Вишем јавном тужилаштву у Смедереву саслушан је У.Б. (21) због сумње да је у четвртак увече, 4. маја, убио осморо и ранио 14 младих момака и девојака, сазнаје Курир.

Према сазнањима Курира он је признао злочин и додао да је пуцао да би застрашио становништво!

– Он је навео да је употребом аутоматског оружја на три локације на територији Смедерева и Младеновца пуцао на више лица која су се налазила у групи, а која није познавао, да би застрашио становништво Малог Орашја и Дубоне.

У.Б. се, иначе, терети за кривично дело тешко убиство, отмица и кривично дело недозвољена производња и стављање у промет оружја и експлозивних материја.

– Он се сумњичи да је у касним вечерњим сатима и у току ноћи на територији Смедерева и Младеновца хицима из аутоматског оружја лишио живота 8 лица, док је приликом бекства са лица места најпре неовлашћено користио туђе моторно возило, а потом у близини наплатне рампе „Мали Пожаревац“ претио бомбом таксисти и путници у такси возилу, која је била у другом стању, те на такав начин принудио возача да га одвезе до села у општини Крагујевац где је касније и ухапшен – наводи се у саопштењу.

Осумњиченом је одређен притвор у трајању до 30 дана.

Приликом претреса осумњиченог и просторија које је користио, да подсетимо, пронађена је већа количина оружја и муниције, док је приликом бекства са лица места осумњичени претио убиством таксисти, те га на такав начин принудио да га одвезе до села на територији општине Крагујевац, где је осумњичени у току преподневних часова у петак и пронађен у објекту који је власништво његовог ујака.