Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић изјавио је након жријеба за Мундобаскет да амбиције репрезентације нису да само прође групу и квалификује се у четвртфинале такмичења, објавио је КСС.

Кошаркашка репрезентација Србије играће са селекцијама Порторика, Кине и Јужног Судана у групи Б Свјетског првенства које се одржава од 25. августа до 10. септембра у Јапану, Индонезији и на Филипинима, одлучено је данас жријебом у Манили.

– Први утисци су такви да изгледа да смо имали одличан жријеб. Међутим, то је само први утисак прије свега за навијаче, док је за нас који смо дубље у материји и знамо како се такмичење потом одвија, жријеб донио двије ствари. Једна ствар је веома добра а то је да смо у Манили и да до краја нашег учешћа на Свјетском првенству нећемо морати да путујемо. Друга ствар није баш повољна, а то је костур у наставку такмичења, пошто наше амбиције нису да само прођемо групу и квалификујемо се у четвртфинале, већ желимо и да у том четвртфиналу побиједимо – истакао је Пешић.

Искусни стручњак додаје да је основни циљ репрезентације на Свјетском првенству пласман у полуфинале.

– Нама у том пројектованом четвртфиналу долазе противници из група Ц и Д, а то су САД, Грчка и Литванија. Ипак, тако је како је, то је воља жријеба и ми на то не можемо да утичемо. Врло је рано говорити о нашем учешћу детаљније, без информација на које ћемо играче моћи да рачунамо, колико дана ћемо имати за припреме и тако даље. Али, оно што можемо у овом тренутку да сумирамо јесте да је жријеб у првој фази за нас добар, а да се потом сусрећемо са кандидатима за медаље и пласман на Олимпијске игре. Наш први и основни циљ је пласман у полуфинале који условно обезбјеђује одлазак на Олимпијске игре – закључио је Пешић.