Тужилаштво Брчког подигло је оптужницу против Дине Јусуфовића (37), шалтерског радника „БХ пошта“ из тог града, због сумње да је од новембра 2021. до марта 2022. године као благајник у пошти узимао себи новац од грађана.

Како се наводи у оптужници, иако је био свјестан да је новчана средства која су му корисници предали у наведеном периоду био у обавези да процесуира на рачуне приматеља, он, у намјери да себи прибави противправну имовинску корист, то ипак није учинио, чиме је присвојио 1.729 КМ.

„Деветнаестог новембра 2021. године је од М.Л. преузео 300 КМ за плаћање рачуна за електричну енергију на име Н.Л. и тај износ није процесуирао на име приматеља ‘Комунално Брчко’, већ га је присвојио себи. Тридесет првог јануара 2022. године од Д.К. је преузео 593 КМ, које је она предала за плаћање телефонског рачуна на име Р.К., уплатницу за РТВ таксу за 12 мјесеци, рачун за услуге воде, за електричну енергију на име А.И., те извршио књижење и плаћање свих тих рачуна осим рачуна за електричну енергију од 447 КМ, и тај износ задржао за себе“, пише у оптужници.

Даље се наводи да је 18. фебруара 2022. године од Д.К. преузео 542 КМ, које му је она предала за плаћање телефонског рачуна, те за воду, одвоз смећа и електричну енергију.

„Он је извршио књижење и плаћање свих тих рачуна осим рачуна за електричну енергију од 481 КМ, и тај износ је задржао за себе“, наводи се у оптужници и додаје да је од З.М. 16. фебруара узео 100 КМ који су били намијењени за плаћање рачуна, те тај новац задржао за себе.

„Трећег марта прошле године је од В.Т. узео 60 КМ за плаћање казне по прекршајном налогу и тај новац је задржао. Од М.Н. је 4. марта 2022. године узео 43 КМ за плаћање рачуна, и тај је новац присвојио. Такође, 7. марта је од М.П. узео око 20 КМ који су били намијењени за плаћање затезне камате на порез на некретнине, а од В.О. исто 20 КМ за плаћање новчане казне по прекршајном налогу“, стоји у оптужници.

У оптужници се истиче да је 9. марта од Џ.Х. присвојио 30 КМ, које су биле намијењене за плаћање чланарине.

„Он је 10. марта од М.Д. узео 20 КМ, односно износ који му је предао за плаћање новчане казне по прекршајном налогу, приказујући да је уплатница уредно прокњижена и новчана казна плаћена. Од М.С. је 21. марта 2022. године присвојио 206 КМ које му је овај предао за плаћање електричне енергије, и задржао је новац за себе, а приказујући да је уплата уредно извршена, те је тако противправно присвојио новац“, закључује се у оптужници Тужилаштва Брчко дистрикта.