Бјелица за АТВ: Градска кућа пријеко потребна народу Романије (ВИДЕО)

0

Добре вијести стигле су јуче за пет општина у Републици Српској које ће бити обухваћене новим пакетом помоћи Србије, што је резултат већ традиционалне сарадње Српске и Србије када су у питању инфраструктурни пројекти у нашим локалним заједницама.

Једна од њих овог пута је и Соколац а начелник те општине гост је Централних вијести АТВ-а.

Милован Бјелица, начелник оштине Соколац, захвалио је предсједнику Србије Александру Вучићу на подршци пројектима општине те предсједнику Републике Српске и Влади Републике Српске на подршци коју су до сад давали Сокоцу.

Општина се у претходних десетак година посветила изради пројеката, анализа и студија како би могли бити спремни на позиве Владе Српске, Савјета министара, међународних институција за финансирање одређених пројеката.

Пројекат који је Србија подржала у Сокоцу је Градска кућа.

„Један дио средстава ћемо планирати за подршку буџету, да би се инсфинансирале ствари у којима општина мора да учествује и да кренемо са изградњом једног мултифункционалног објекта, тј. Градске куће Соколац, која је пријеко потребна овом народу“, изјавио је Бјелица гостујућћи у Централним вијестима АТВ-а.

Он је рекао да је ова подршка битна за младе, јер у Сокоцу нема ни кино сале ни позоришта. Каже и да је велико интересовање за Романију те да се изградња Градске куће уклапа у туристички производ који припрема ова локална заједница.

„Држава и општина стварају амбијент и услове да људи схвате да је ово повољно пословно окружење, да могу овдје да успоставе своје бизнисе, ово задржава младе људе. Водили смо кампању отварања општине Соколац и Соколац има перспективу и будућност“, рекао је Бјелица.