Фото: Жаклина Топић

Рукометни клуб Гласинац у свом премијерном наступу у Првој лиги Републике Српске за циљ има опстанак. Не иде то толико ни лоше колико плаћају данак неискуству, али и недостатку среће. У прошлом колу против зворничке Дрине промашили су пет седмераца…

Мотор који покреће клуб са Сокоца је свакако Милан Бољанић. Од голгетерске симултанке против ОРК Борца са 17 постигнутих голова, до поготка са десет метара за побједу у посљедњим секундама против Вишеграда. Момак са храброшћу за преузимање одговорности о мечу против Дрине каже:

„Што се тиче утакмице са Дрином из Зворника, остаје велика жал сто нисмо узели бодове. Борили смо се до самог краја али су на крају гости освојили бодове. Имали смо и пар играча који су били повријеђени, али смо ипак издржали до краја. Велики број наших грешака нас је коштао бодова. Наравно да нам је жао али опет нам је и драго зато сто се видјело да смо напредовали у односу на први меч са Дрином гдје смо изгубили 14 разлике”.

Пет промашених седмераца је један од разлога пораза?

„Наравно то је велики број промашаја али мислим да би требали да порадимо на другим грешкама јер смо могли узети бодове и са 5 промашених седмераца. Треба напоменути да је на голу Дрине био искусни Данијел Сабљиц”.

Слиједи гостовање у Прњавору, иде ли Гласинац на побједу?

„Сваку утакмицу идемо на побједу и сваки бод нам је важан ка остварењу нашег циља, а то је опстанак у Првој лиги. У Прњавор идемо по 2 бода и све сем побједе би било неуспјех за нас. Нећемо потцијенити екипу Слоге али мислим да смо у току прошле полусезоне и резултата доказали да смо боља екипа”.