Јучашње сцене са Цетиња треба да остану у политичкој прошлости, јер не доликују ни Црној Гори, ни достојанственим грађанима Цетиња, као и свих других градова ове државе, који знају да је једини извјестан пут Црне Горе – пут помирења, спуштања тензија и заједничког напретка ка Европској унији, саопштио је Демократски фронт (ДФ).

ДФ је осудио данашњи инцидент на Цетињу када је нападнут предсједнички кандидат Покрета Европа сад Јаков Милатовић.

Демократски фронт истиче да самоиницијативно понашање појединаца, који непримјереним поступцима одмажу имиџу Црне Горе, засигурно не иде у прилог углавном мирној и цивилизованој кампањи за предсједничке изборе, без потребе за дизањем тензија и непримјереним облицима понашања“, наводи ДФ у саопштењу.

Партије, конституенти ДФ-а, позвале су све политичке субјекте, као и све грађане добре воље и намјере, да ова земља, како наводе, на достојанствен начин покаже како се цивилизовано иде у сусрет предсједничким изборима.

„Притом, уз цјелокупно богатство различитости политичких ставова и визија изласка из кризе, којој се крај већ сасвим јасно назире, у корист свих грађана Црне Горе, њеног заједништва, помирења и отворених перспектива“, закључује ДФ.