Уколико сте љубитељ ТВ серија, гледање одједном свих епизода „бинџовање“ вам сигурно није страно. Ниске температуре нам свакако онемогућавају да проводимо вријеме бавећи се разним активностима у природи и логично је да их замијени вријеме испред ТВ-а уз квалитетан програм.

У наставку нудимо вам интересантне наслове који се односе на најбоље серије за бинџовање у којима ћете уживати у наредном периоду.

Српски телевизијски програм обилује мноштвом квалитетних нових серија, али понекад је пријатно ушушкати се и заронити у прошлост и стога отварамо сезону бинџа са сјајним породичним програмом, серијом „Бољи живот“. Ова култна серија која прати живот породице Попадић из Београда састоји се од седам сезона и краси је мноштво духовитих тренутака, који осликавају свакодневни живот, али и топла атмосфера којом се одликују емотивне сцене. Глумачка екипа на челу са Светланом Бојковић, Марком Николићем, Драганом Бјелогрлићем и многим другим значајним именима југословенског и српског глумишта унијеће у ваш дом дух неког прошлог времена које нам је ипак још увијек блиско, пише б92.

„Отворена врата“

Уколико више уживате у краћим формама а носталгични сте за естетиком и проблематиком деведесетих година прошлог века, увек се можете подсетити духовите серије „Отворена врата“. Катарина Анђелић Цакана је, како сама каже, постмодерниста и хуманиста, бави се вајарством и живи са Војканом и Милицом, сином и ћерком а животни простор са њима деле и Светислав Анђелић Бата и његова ћерка Ана. Редовни посетилац домаћинства Анђелић је и госпођа Ангелина, радознала комшиница, као и Милорад Угриновић, Цаканин удварач.

Прича прати покушаје Драгослава Јаковљевића, Цаканиног бившег мужа, да јој се врати, али његови напори су често узалудни. Серија се састоји од 34 епизоде током којих пратимо живот једне занимљиве и нетипичне грађанске породице, као и посјетилаца који су често присутни у овом луцкастом дому чија су врата за њих увијек отворена.

„Бунар“

Још једна на листи серија које ће вас оставити без даха је и серија „Бунар“. Главни лик овог остварења је професор филозофије Радомир, омиљен међу студентима због неформалног приступа настави, међутим једна ноћ ће заувијек промијенити његов живот и након ње ће одлучити да напусти Београд и врати се у родно село.

Али одлазак му неће донијети преко потребни мир, већ ће пред њега поставити бројне изазове о којима није ни сањао. Серија „Бунар“ се састоји од 11 епизода а у глумачкој екипи налазе се Игор Ђорђевић, Наташа Нинковић, Бранка Катић, Зоран Цвијановић и многи други. Ове јесени обрадовало нас је серијско остварење чувеног редитеља Тима Бартона, који је јавности познат по свом врло специфичном стилу.

Најбоље серије на Нетфликсу – „Сриједа“ је неизбјежна (Wednesday)

Уколико сте се сретали са филмским остварењима овог редитеља, засигурно вам је сасвим логично зашто је Бартон прихватио да се бави режирањем мини-серије „Сриједа“ (Wednesday) чији је главни актер Среда Адамс, ћерка Мортише и Гомеза Адамса. Иако смо авантуре породице Адамс пратили кроз серију из шездесетих година прошлог вијека и неколико филмова, до сада ипак нисмо имали прилику да се сретнемо са Сриједом тинејџерком, јер је њен лик увијек представљан у млађем узрасту. Нетфликсова серија „Сриједа“ прати авантуре проблематичне Сриједе Адамс, њених школских другова и вјерног помоћника Ствари.

Серија „Сриједа“ је права посластица коју ћете засигурно прогутати у једном залогају, а добра вијест је да нас у будућности, поред већ постојећих осам епизода, очекује и нова сезона која ће пратити догодовштине ове интересантне јунакиње.

У међувремену је најављено да се спрема и друга сезона познате серије.

„Круна“ (Crown)

Један од догађаја који је свакако обиљежио 2022. годину је између осталог смрт краљице Елизабете. Управо ова околност је подстакла још интензивније интересовање јавности за Нетфликсову серију „Круна“, која је премијерно приказана 2016. године.

Од тада имали смо прилку да пратимо животе краљевске породице кроз четири сезоне, а са нестпљењем смо очекивали премијеру пете сезоне 2022. године, која је донијела промјене у глумачкој постави, те лик краљице након фантастичних Клер Фој и Оливије Колман тумачи чувена британска глумица Имелда Стонтон, док нам лик принцезе Дајане доноси талентована Елизабет Дебицки. Уколико сте љубитељ драматичних садржаја комбинованих са историјским личностима, серија „Круна“ је дефинитивно серија која заслужује ушушкани зимски бинџ.

Најбоље ХБО серије – White lotus

Мистерија, драма, добар хумор и предјели од којих застаје дах су главне карактеристике ХБО серије „Бели лотос“ (White lotus). Ово серијско остварење је привукло пажњу јавности већ приликом емитовања прве сезоне чија је радња смештена у санолико елитно одмаралиште на Хавајима. Оно што је заједничко за прву и другу сезону јесте глумица Џенифер Кулиџ, јавности позната из хит филмова „Америчка пита“ и „Правна плавуша“ као и луксузни хотел под именом „Бели лотос“, који је током друге сезоне серије на новој локацији, у Италији.

Креатор серије Мајк Вајт је кроз овај формат покушао и успио да дочара недјељу дана у животу туриста који се опуштају у рају, међутим сваким новим даном актери се сусрећу са мрачним догађајма који им ремете одмор и свакодневицу. Серија „Бели лотос“ је побрала симпатије публике због одличног хумора, али и заплета који вас до посљедње епизоде држе у стању пријатне напетости. Још једна одлична карактеристика ове серије је и музика која акцентује бизарну атмосферу у рају.

„The Last of us“

Серија „The Last of us“ брзо је побрала симпатије фанова, који са великим нестрпљењем исчекују нове епизоде.

Радња серије односи се на појаву одређене гљиве у граду, послије које је настала једна „зомби апокалипса“. Градови су пусти, држава у паници, а они који су преживјели покушавају на све начине да остану живи и дочекају сутра.

„The Handmaid’s Tale“

Још једна култна серија која је доживјела огромну популарности и неизоставно се мора наћи на овој листи је серија „Слушкињина прича“ („The Handmaid’s Tale“). Ово серијско остварење је премијеру доживело још 2017. године, а 2022. године смо свједочили премијери дуго очекиване пете сезоне. Радња серије смјештена је у дистопијску будућност која је наступила након другог грађанског рата у Америци, који је за посљедицу имао потпуну промјену друштвеног уређења.

Овај серијски програм инспирисан романом канадске списатељице Маргарет Атвуд, прати борбу главне јунакиње Џејн Озборн чији се живот промијенио из корена након успостављања новог система.

И, наравно, „Секс и град“

Вијест која је током претходног периода обрадовала све вјерне фанове серије „Секс и град“ свакако је реализовање серије која прати познате јунакиње овог чувеног серијала. Радња серије под називом „И тек тако…“ враћа нас у Њујорк у ком се дружимо са Кери, Мирандом и Шарлот али и многим споредним ликовима који су били дио глумачке екипе серије „Секс и град“.

Прва сезона серијала „И тек тако…“ донијела нам је десет нових епизода током којих смо пратили догодовштине из живота вољених јунакиња, али нас је и суочавала са актуелним питањима која нам свакодневица поставља. Добра вијест за све фанове јесте да ћемо у будућности бити у прилици да пратимо и другу сезону ове серије,а до тада – уколико још увек нисте – обавезно погледајте прву сезону.