У Министарству иностраних послова у Савјету министара у Сарајеву данас је одржана комеморација поводом смрти дугогодишњег дипломате Бранимира Мандића.

Замјеник министра Јосип Бркић присјетио 25 година заједничког рада са Мандићем за којег је рекао да се увијек несебично ангажова за друге и у свему био безграничан и непоколебљив оптимиста.

„И у тешким тренуцима зрачио је позитивном енергијом, коју је својим јединственим осмјехом преносио онима који су били око њега“, нагласио је Бркић током комеморације којом су се од Мандића опростили породица, колеге, пријатељи и сарадници.

Он је навео да су Мандићева врата увијек свима била отворена, без обзира на тему разговора.

Емотивним ријечима опростио се и колега Ђорђе Латиновић који је истакао да је Мандић био способан руководилац и амбасадор.

„Врхунски образован, вриједан, савјестан, одговоран и поштен професионалац. Мало је ријечи којима ти се можемо захвалити што смо те имали за радног колегу, пријатеља и сарадника“, изјавио је Латиновић.

Мандић је у својој радној и дипломатској каријери обављао разне дужности, од руководиоца Одсјека и Одјељења, помоћника министра за билатералне односе и помоћника министра за мултилатералне послове Министарства, те амбасадора БиХ у Мађарској.

Бранимир Мандић преминуо је у сриједу, 25. јануара, на Палама у 59. години, а сахрањен је јуче на Градском гробљу Баре.