Посланик у Народној скупштини Републике Српске и потпредсједник ГО ПДП-а Небојша Дринић оштро је осудио нападе Небојше Вукановића на градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића као и на све који му не иду низ длаку, како је рекао.

– Прије три мјесеца ме је Вукановић јавно осудио што сам гостовао на РТРС-у када сам представио рад Предузетничког центра. Нисам никога вријеђао па ипак сам се нашао на мети. Прешао сам преко тога јер сматрам да је критика позитиван чин, иако се из текста видјело да није добронамјерна. Могу да издржим и много веће нападе, али ми је било жао што је извријеђао новинара који је професионално радио свој посао. Сада када исти тај Вукановић на Алтернативној телевизији каже да ће подржати СНСД ако буде тражио опозив градоначелника, на то нећу да ћутим, каже Дринић.

Подсјећа да је Вукановић и током предизборне кампање више нападао опозицију него позицију јер је сматрао да није добио оно што му припада.

– Борба против нерегуларности избора и свих неправди не треба да престане, али онај ко вријеђа своју браћу и сестре, дојучерашње пријатеље, износи прљав веш, више, говори о себи него о било коме, наводи Дринић.

Додаје да је питање у чијем интересу и за чији циљ ради Вукановић.

– Вукановићев је циљ превисок, а он јунак преслаб. Не стоји мачку телећа глава. Нико није уздигао себе тако што је унизио другога. Ни патријарх, ни владика, ни градоначелник нису заслужили погрдне ријечи ниоткога, па ни од њега. Народ увиђа његов примитивизам, острашћена вријеђања и освету. Његове писаније трају један дан, а као што рече Његош “част и брука живе довијека”, закључио је Дринић.