Фото: Младен Шурјанац/РАС Србија

У Сарајеву је јуче смртно страдала 25-годишња С. Б. која је, највјероватније извршила самоубиство скочивши у набујалу Миљацку.

Одмах су ангажоване спасилачке службе које су успјеле извући тијело јуче у раним јутарњим сатима.

Оставила новац

Како се сазнаје, дјевојка се таксијем довезла до Скендерије, гдје се, највјероватније, одмах бацила у Миљацку.

– Бацила се жена у Миљацку – јавио је таксиста полицији јуче око два сата.

У свом такси возилу на сједишту је пронашао 10 КМ које му је дјевојка оставила за вожњу.

Из МУП Кантона Сарајево казали су да не желе давити информације у случајевима који указују на то да је ријеч о самоубиству.

Из Оперативног центра потврђено је да је у 1.58 сати послије поноћи пријављено да је једна особа пала у ријеку Миљацку на Скендерији.

Услиједила је драматична потрага у коју су се укључили и припадници дежурних тимова ГСС Нови Град Сарајево, ГСС Кантона Сарајево, полиција и ватрогасци који су вршили потрагу за несталом дјевојком.

Уочили тијело

– У 3.58 смо у набујалој ријеци, недалеко од Центра за едукацију, спорт и рекреацију “Сафет Зајко”, уочили тијело на површини које је носила ријека, након чега су спасиоци приступили извлачењу тијела, уз присуство и помоћ полицијских службеника МУП КС, на обалу ријеке – казали су из ГСС Нови Град Сарајево.

Обављен увиђај

Након што су извукли тијело из рије констатована је смрт дјевојке.

– У 4.26 извучено је тијело на обалу ријеке, након чега је констатована смрт женске особе. Увиђај је обављен – потврђено је из МУП КС.