На пливању за Часни крст на Биоштици сви побједници (ВИДЕО)

0
Фото: Бојан Д.Тошић © Соколац-срце Романије

Тринаестогодишњи Павле Пејовић из Сутомора први је допливао до Часног крста од 31 учесника у Богојављенском пливању на Биоштици у Кнежини код Сокоца, у коме није било проглашења побједника.

Млади Пејовић рекао је новинарима да је изузетно задовољан што је први стигао, и да први пут учествује у пливању за Часни крст, зашто је добио подршку од родбине код које борави ових дана на Сокоцу.

Фото: Бојан Д.Тошић © Соколац-срце Романије

Млада мајка Оливера Топаловић са Сокоца нагласила је да је пливање за Часни крст невјероватан осјећај и да је са већином од данашњих учесника већ пливала више пута раније.

„Ми знамо зашто пливамо и требало би да нас буде све више и више сваке године“, навела је Топаловићева.

Фото: Бојан Д.Тошић © Соколац-срце Романије

Један од организатора и учесник Мирослав Нешковић задовољан је што је данашње, треће по реду, богојављенско пливање успјешно органиузовано и поред низа потешкоћа узрокованих временским приликама и промјеном локације коју су раније били уредили.

Фото: Бојан Д.Тошић © Соколац-срце Романије

Он је нагласио да су на Богојављенском пливању на Биоштици сви побједници, те да се због отказивања пливања у неким мјестима, пријављенима на Сокоцу придружило још девет момака.

Фото: Бојан Д.Тошић © Соколац-срце Романије

„Пливање за Часни крст је посебан осјећај у коме се посвећујемо Богојављењу и Бог нам се јавио свакако“, нагласио је Нешковић и додао да је учеснике данас послужило и вријеме и да је у моменту пред улазак пливача у воду киша престала да пада.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је након богојављенског пливања да му је посебно драго што ова трећа спортско-духовна манифестација у овом мјесту није отказана и то организаторима и локалној управи чини посебно задовољство.

Фото: Бојан Д.Тошић © Соколац-срце Романије

Он је нагласио да га радује што је данас на обали Биоштице у мјесту Кнежина присустовао велики број грађана упркос лошем времену и јакој киши која је престала да пада пред сам почетак пливања.

Фото: Бојан Д.Тошић © Соколац-срце Романије

Игуман Георгије Станковић, из манастира Свете Тројице у Озерковићима након чина освећења воде, обраћајући се окупљенима на Биоштици, рекао је да је улазак у хладну воду посебна чин јер се не не плива само за крст као предмет, већ за идеале које овај крст представља, за идеале вјере, наде, љубави, доброте и за идеале људскости.

© Соколац-срце Романије

Бити хришћанин значи бити добар човјек. Нема доброг човјека а да није хришћанин, јер све наше без Бога је климаво“, поручио је игуман Георгије.