Јача киша је падала у понедељак у уторак, поговото у Херцеговини, Црној Гори, Сарајевско-романијској регији и Горњем Подрињу. У Херцеговини је пало од 100 до 195 mm кише за два дана. На појединим станицама у Црној Гори до јутрос је пало од 100 до 215 mm кише.

18.01. ОД 15 ЧАСОВА ДО 19.01. У 12 ЧАСОВА: У Херцеговини 50 до 80 (л/м2) mm кише, локално до 100 mm кише; Сарајевско-романијској регији, Горњем Подрињу и на западу од 30 до 60 mm. На североистоку од 10 до 20 mm.

Данас поподне ветровито и падавине ће поново јачати у Херцеговини где ће бити и пљускова са грмљавином уз обилније падавине, затим и у сарајевско-романијској регији. Увече и у ноћи јача киша ће захавтити и северне пределе. Максимални удари ветра на југу и југоистоку од 40 km/h до 80 km/h. Јаче падавине ће се наставити и сутра ујутру, а поподне падавине слабе и престају.

Због обилних падавина које су пале претходних дана и нових које се очекују, доћи ће до пораста водостаја већих река у њиховим средњим и доњим токовима. У зонама јачих падавина (у Херцеговини) могућа је појава бујичних водотока. Потребно је даље пратити падавине и водостаје у Црној Гори, где ће и данас бити обилних падавина, које могу да проузрокују додатни пораст водостаја река у сливу Дрине.

У четвртак (19.01.): Ујутру на западу пад температуре и на планинама ће почети снег уз формирање снежног покривача, а суснежица и снег ће падати и понегде у нижим пределима на северозападу. Током дана постепено хладније. Падавине ће слабити у већини предела.

Од петка захлађење уз повремене снежне падавине.