Победа репрезентације Србије у трећем колу Светског првенства против Катара резултатом 24:34.

Србија преноси у наредну рунду 2 бода где ће играти у групи са Норвешком, Аргентином и Холандијом.

Гледали смо егал на почетку утакмице, Катар се добро држао, а онда је Србија преко Кукића и Борзаша стигла до 6:4. Ипак, Катар се увек враћао у игру у првом полувремену, пре свега због нешто слабије одбране репрезентације Србије.

Голом Богдана Радивојевића на празан гол било је 11:8 за Србију, а онда је исти играч након изграђене акције натерао Валера Риверу да тражи тајм-аут. Велики проблем је био црвени картон Николића у 18. минуту утакмице, завршио је меч због грубе игре, лактом је зауставио противника и Србија је само са Орбовићем остала на позицији десног бека.

И онда улазак голмана Лепенице који је везао четири одбране, Србија је шест минута била без гола, Ђерона је био бесан на своје изабранике јер је Катар стигао само до гола заостатка. Ипак, консолидовали су се наши момци, имали смо и среће јер је Катар промашио два шута са своје половине на празан гол, па смо са три гола предности отишли на одмор, а имали смо и играча више на старту другог дела.

Кључ победе лежао је у сјајних првих десет минута другог полувремена.

Голом Воркапића је почело друго полувреме, поново је показао своје сјајне атлетске способности, а на гол је стао Дејан Милосављев. Имао је једну сјајну одбрану, бележимо и улазак Додића који је донео нашем тиму свежину, а након гола Ђорђића управо на асистенцију младог Додића Србија је имала максималних 6 голова предности. Убрзо је и Вања Илић погодио, тајм-аут Валера Ривере није помогао нашем противнику.

Изгледали смо дефанзивно фантастично, Србија је са Милосављевим на голу примила само 1 у првих 10 минута другог полувремена.

Видели смо пројектиле Воркапића и Ђорђића, одбране Милосављева, све је изгледало онако како желимо да гледамо у наставку Светског првенства.

Ђорђић је имао шутерски тренинг, Милосављев је бриљирао, Србија је ишла ка лаганој победи, а ваља напоменути и да је Пешмалбек добио црвени картон због грубог фаула, али прекасно је то било за Катар.

Срећом, није било за плави картон.

Феноменална партија десних крила, Воркапић 6 и Радивојевић 7, били су најефикаснији у нашем тиму, Ђорђић и Марсенић по 4 гола.

Подсетимо, у наредној фази наша репрезентација игра против Норвешке, Холандије и Аргентине.