Општински суд у Сарајеву одредио је једномјесечни притвор седморици осумњичених, који су ухапшени због напада на родитеље дјеце из Србије која су учествовала на међународном фудбалском турниру у овом граду, док су тројици одређене мјере забране.

Притвор је одређен за лица чији су иницијали Х.Д, А.Т, Е.Х, А.Х, Е.Б, Б.О. и Е.Б. због постојања основане сумње да су починили кривично дјело насилничко понашање Кривичиног закона Федерације БиХ, речено је Срни у овој правосудној институцији.

Преосталој тројици осумњичених, Б.Х, М.П. и С.К. изречене су мјере забране састајања са одређеним лицима, на начин да им се забрањује да на било који начин међусобно посредно и непосредно комуницирају као и да посредно и непосредно комуницирају са Х.Д, А.Т, Е.Х, А.Х, Е.Б, Б.О. и Е.Б. и да им се приближе на раздаљину мању од 100 метара.

Осумњичени за напад на Србе раније су прошли криминалистичку обраду у Полицијској управи Илиџа, након чега су, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу, предати у даљу надлежност Тужилаштву Кантона Сарајево.

Сви ухапшени су из Сарајева и старости су од 20 до 28 година.

Према ранијем писању „Дневног аваза“ ухапшени су Елдар Балтић, Алдин Тахировић, Харис Демир, Енсар Хоџић, Белмин Омерагић, Армин Хаџић, Елдар Бешић, Бењамин Хасановић, Мерсид Подруг и Седин Кукић. Ухапшени Хасановић је син Енеида Хасановића шефа Одсјека за сарадњу са Европолом и Интерполом у Управи полиције ФБиХ.

Једна особа из Београда повријеђена је ножем у хотелу у сарајевском насељу Илиџа када је у суботу, 14. јануара, нападнута група родитеља младих фудбалера Фудбалског клуба „Звездара“ из Београда који су учествовали на међународном турниру.