Фото: Бојан Д.Тошић

Због напада на родитеље младих фудбалера из Београда на Илиџи до сада је ухапшено десет особа. Турнир је данас настављен без инцидената, а родитељи бодре своју децу са трибина. Јуче се догодио још један, одвојени инцидент, када су млади играчи из Сплита скандирали „Убиј, убиј Србина“. Њихов тим је искључен са такмичења.

„Најновије информације су да је осам особа лишено слободе, а пре десет минута сам се чуо са комесаром полиције у Сарајеву господином Селимовићем – ухапшене су још две особе којих нема на снимку, али које су наводно учествовале у догађају тако што су подстрекивале ових осам лица да раде то што су радиле“, каже за РТС амбасадор Србије у Босни и Херцеговини Александар Ђорђевић.

Амбасадор Ђорђевић каже да је задовољан поступањем кантоналне полиције, јер су промптно реаговали, одмах изашли на лице места, а деци и родитељима је дато обезбеђење.

„Оно што ми као Амбасада Србије захтевамо и што смо до сада чинили, тражићемо да нам се комплетан предмет реферише, да ли је та прича о грађанској држави и муликултуралности заиста заживела у Сарајеву. Свуда имате добрих и лоших људи, очигледно су ово урадили лоши људи. Ко им је рекао, ко их је подстрекивао – то је ствар за надлежне органе БиХ“, нагласио је Ђорђевић у изјави за РТС.